Tränare Andrée Jeglertz.

Jeglertz lämnar LFC – blir dansk förbundskapten

Andrée Jeglertz kom till Linköping 2021 och hade då en målsättning att ta LFC tillbaka till toppen av OBOS Damallsvenskan och spel i Europa, vilket vi lyckats med. Men nu väljer Jeglertz att lämna Linköping efter vårsäsongens sista match för ett annat uppdrag, nämligen som förbundskapten för det danska damlandslaget.

– Det har varit två och ett halvt fantastiska år och jag har älskat att gå till jobbet varje dag. Det nya uppdraget är en spännande utmaning för mig och även om det känns som rätt steg att ta är det samtidigt vemodigt, säger Jeglertz.

Linköping FC:s ordförande Johan Ladenberg hade helst sett att Jeglertz stannat säsongen ut men har förståelse för hans önskan. 

– Andrée har betytt mycket för klubben och laget, även utanför planen. Det hade självklart varit önskvärt att vi hade fått behålla honom som chefstränare, men samtidigt så kan saker dyka upp som ställer allting på sin spets. Vi har haft en bra dialog hela tiden. 

Arbetet med att hitta en ersättare har inletts och det finns ett par spännande uppslag som utreds. Ladenberg tror att det inom kort finns ett namn att kommunicera. 

– Vi är ett topplag inom svensk fotboll. Självklart finns det intressenter som skulle vilja ansluta till oss. Det är mycket som ska falla på plats, men vi har kommit en bra bit på väg.

Andrée Jeglertz lämnar sitt uppdrag i LFC den siste juli och kommer att tackas av i samband med sin sista hemmamatch på Bilbörsen Arena 2 juli kl 13.00 mot IK Uppsala Fotboll.