Inför omgång 20; Linköping FC – KIF Örebro DFF

Linköping FC välkomnar tabelltian KIF Örebro DFF till Bilbörsen arena, imorgon söndag 17 september, avspark 15:00. Matchen är den sista innan det första landslagsuppehållet efter sommarens VM.

Linköping kommer från en vecka med Champions League-kvalspel där man har samlat på sig nyttiga erfarenheter som nu ska användas i slutstriden av damallsvenskan. Inför 7805 åskådare fick Linköping förvisso se sig besegrade av Arsenal FC men stora delar av matchen fick vi se ett LFC som stod upp fint, speciellt defensivt. Att det också fanns chanser att göra egna mål, trots att bollen aldrig hittade in i nätmaskorna, visade också att det finns kraft framåt i anfallsspelet. Det följde man upp med en klar 3-0 seger mot ukrainska FC Kryvbas förra lördagen.

Ord från coachen

Jag ser fram emot att spela damallsvensk match igen och hoppas att vi kan ta med oss de internationella erfarenheterna tillbaka in i den svenska ligafotbollen. Vi fick träna mycket på vårt försvarsspel och det var nyttigt, säger huvudtränare Anders Jacobson inför matchen mot Örebro.

Matchen som blev genrepet inför Champions League-matcherna där serieledarna BK Häcken stod för motståndet på Bilbörsen arena blev en 0-0 tillställning där Linköping lyckades frustrera laget från Hisingen genom att inte släppa till särskilt mycket i försvarsspelet. Ändå fanns det såklart mer att önska enligt coach Jacobson:

Vi var såklart inte helt nöjda mot Häcken på grund av att vi inte lyckades göra mål då vi faktiskt skapade chanser framåt. Mot Örebro blir det viktigt att vi använder oss av ett varierande anfallsspel och använder både vårt kant- och centrala spel. Jag förväntar mig ett framåtlutat Linköping mot ett förhoppningsvis spretigt Örebro där vi får chansen att spela anfallsfotboll. Vi får dock se upp för våra motståndare är absolut inte helt ofarliga och återövringsspelet kommer att bli viktigt där vi måste vinna många andrabollar.

Ord från spelare

I matchen mot Arsenal FC fick både Angela Beard och Malin Brenn, våra nya spelare från sommarens transferfönster, göra sina debuter i Linköpingströjan inför fullsatta läktare.

Det kändes väldigt fint att få göra debut för Linköping, speciellt också i matchen mot Arsenal då det var en fantastisk atmosfär och inramning runt matchen, säger Malin Brenn som också tog platsen som mittback från start i trebackslinjen bredvid kapten Emma Lennartsson och Angela Beard i den andra matchen mot Kryvbas förra lördagen.

Hur känns det inför helgens match mot KIF Örebro DFF?

Jag är förväntansfull och glädjer mig väldigt mycket inför matchen imorgon. Vi kommer till den här matchen med två bra prestationer i Champions League-kvalet som vi ska se till att bygga vidare på nu under höstsäsongen i damallsvenskan, avslutar Malin Brenn.

När och var?

Matchen mot KIF Örebro DFF spelas på Bilbörsen Arena, imorgon 17 september. Avspark 15.00. Kan du inte se matchen på plats så kommer den i att streamas live på Viaplay.

Våra motståndare

KIF Örebro DFF parkerar på en tiondeplats i tabellen inför matchen mot Linköping och försöker undvika att hamna på kvalplats. Man har gjort fler mål än både Växjö DFF och IFK Norrköping men ligger ändå bakom dessa två lag i tabellen. Det är framförallt den finska landsspelaren, Heidi Kollanen och Maja Bodin, som har stått för Örebros målskörd den här säsongen med sju mål var gjorda.

Linköping FC – KIF Örebro DFF “head to head”

Linköping inledde årets damallsvenska säsong borta mot Örebro där man vann klart med 3-1 efter mål av Cornelia Kapocs, Cathinka Tandberg och Emma Östlund. Det var en snöig tillställning i slutet av mars och nu hoppas vi på en trevligare tillställning vädermässigt hemma i Östergötland.

Härnäst för Linköping

Efter landslagsuppehållet väntar en tuff bortamatch i Vittsjö 1 oktober. Nästa hemmamatch spelas 6 oktober mot Piteå på Bilbörsena arena och biljetter till den matchen kan du köpa HÄR