Foto: Mia Eriksson

Anders summerar och blickar mot morgondagen

Nu har det gått lite mer än 1,5 dygn sedan matchen mot Arsenal avslutades. Kanske är det ungefär så lång tid som krävs för att bedöma en förlust på ett rättvist sätt? Vi tog ett snack med vår huvudtränare Anders Jacobson om den starka insatsen, lärdomar från matchen och tankar inför kommande möte med FC Kryvbas. 

Anders, vilka är dina reflektioner efter matchen? 

Vår upplevelse mot Arsenal var väldigt fin med en härlig inramning och bra support från läktaren – en Bilbörsen Arena som levde fotboll. 

Sedan har det varit tudelade känslor hos oss alla efteråt. Vi gör en bra match mot ett bra motstånd, men vår känsla är att vi hade möjligheter att skapa ett annat slutresultat än vad vi fick. Vi hade ett försvarsspel där vi fick ner farten på våra motståndare och de avslutade från ställen som är fördelaktiga för vår målvakt. Cajsa gjorde en stark insats. Vi gjorde en betydligt bättre övergång till anfallsspelet jämfört med mot Häcken och det är jag väldigt nöjd med. Däremot har vi fortfarande utvecklingsmöjligheter när det kommer till hur vi startar våra anfall. Vi skapade möjligheter, men gav samtidigt bort lite för mycket. När vi lyckades hade Arsenal stora utmaningar och vi fick möjlighet att skapa bra målchanser. Hade vi lyckats med fler tillfällen, då hade vi också skapat mer. I slutändan ett resultat som kanske var väntat, men likväl ett resultat vi inte känner oss nöjda med.

Nyförvärven Malin Johnson Brenn och Angela Beard gjorde båda LFC-debut – hur skötte de sig? 

Under matchen fick vi möjlighet att se våra nyförvärv och det var enbart positiva besked. Malin fick lite för få minuter, men hon visade att hon är redo för större uppgifter. Angela visade klass direkt. Hon är en skicklig bollspelare med bra spelförståelse, löpkraft och en bra passningsspelare. Hon kommer med övriga att stärka klubben framöver.  

Det återstår en “bronsmatch” i gruppspelet mot FC Kryvbas – hur tänker du inför den? 

Det är en match som kommer att se helt annorlunda ut, och därmed också en del förändringar. Matchen är väldigt viktig för oss, men också för svensk damfotbolls förutsättningar för att nå kommande Uefa Women’s Champions League via en bra ranking. För oss i Linköping är varje tävlingsmatch viktig, inte minst den här. Den ska vi vinna!

Hur vinner vi? 

Efter fem veckor börjar jag lära känna spelarna. Det är en bra grupp och vi har många duktiga spelare. Det gör att några som nu har samlat energi och kunnat ladda lite extra ska få visa sina framfötter. Jag har en bild av hur jag vill att det ska se ut imorgon, och vilka som ska starta, men det är inte hugget i sten så långt innan matchstart. Det kan alltid hända saker. 

Vi kommer även ändra på några roller för att kunna få ett annat anfallsspel. Jag tror att vi kommer få mycket tid med bollen och förväntar mig en matchbild med mycket anfallsspel. Då kommer också vårt försvarsspel att se annorlunda ut. Tyvärr fick Nellie en lättare sträckning i matchen mot Arsenal som håller henne borta under 2-3 veckor.

Ett sista medskick? 

Jag hoppas många hittar till Bilbörsen Arena imorgon, lördag, och ger laget sitt stöd. Vi ser fram emot det och hoppas kunna bjuda på en härlig upplevelse!

Köp dina biljetter HÄR