Foto: Mia Eriksson

Anders Jacobson lämnar Linköping FC

I somras försvann chefstränare Andrée Jeglertz till Danmark och LFC hamnade i en svår sits. Föreningen arbetade hårt med att hitta en ersättare och tillslut kunde vi återförenas med Anders Jacobson på ett korttidskontrakt.

– Anders har med mycket kort förberedelsetid bidragit till mycket fina resultat under hösten, vilket ännu en gång har tagit LFC till kval i Champions League, säger Johan Ladenberg, ordförande i Linköping FC.

LFC har efter sommaren befäst sin position i toppen av OBOS Damallsvenskan och vi var så nära att nå hela vägen. Nu är även en kvalplats i nästa års UEFA Women’s Champions League säkrad samt spel i nästa års gruppspel i Svenska cupen.

– Det har varit en ny och spännande utmaning att leda laget och samarbeta med övriga ledare. Jag vill ge en eloge till spelarna för deras förmåga att acceptera de förändringar vi har gjort. Det är en spännande spelartrupp som har en ljus framtid framför sig och klubben har många unga duktiga spelare, säger Anders Jacobson.

Anders har haft ett korttidskontrakt som löper ut nu. Under höstens samtal om framtiden har vi tillsammans landat i att vi inte kommer kunna hitta en gemensam väg framåt.

– Vi jobbar nu intensivt med att hitta en ny huvudtränare och arbetet med att sätta nästa års spelartrupp är igång, säger ordförande Johan Ladenberg.

– Jag vill tacka klubbledningen för ett bra samarbete under hösten. Vill även tacka Seniorflocken för all hjälp runt spelare och jag önskar klubben det bästa framöver, säger Anders Jacobson.

Johan avslutar:

Vi tackar Anders för hans goda insatser och önskar honom lycka till i kommande uppdrag!