Bilbörsen Arena

Hjärtligt välkommen till Bilbörsen Arena och LFC:s hemmamatcher. Som, vad vi känner till, enda stad i Europa har vi en modern helt ny fotbollsarena som byggts för ett damlag.

Linköping Football Clubs hemmaplan invigdes 5 maj 2013 då KIF Örebro kom på besök i en match som slutade 2-2 inför 5.361 åskådare!

Arenan har förutom publikplatser även kringfaciliteter av högsta klass och uppfyller samtliga UEFA-krav på mästerskapsmatcher. Arenan har ett stort pressrum som kan byggas ut till ett större presskonferensrum, åtta stora omklädningsrum varav LFC har ett som sin fasta hemvist. LFC:s omklädningsrumsdel innehåller även tränarrum, kök, serveringsdel, taktikrum och ett mindre rehabrum.

På våning två är publikplanet med sex fasta kiosker och plats för ytterligare tre vid behov.

Tredje våningen på östra läktaren är VIP-våningen som innehåller ett stort VIP/konferensrum för upp till 125 personer och ytterligare tre loger i anslutning för ca 20 personer vardera. Dessa kan med fördel användas som grupprum till det stora konferensrummet vid konferenser icke matchdagar. Ett enklare varmhållningskök finns installerat på VIP-våningen.

Högst upp är kommentatorshytter, säkerhetsövervakningsrum, speakerhytt och statistikrum.

Bilbörsen Arena har plats för 7400 personer.

På arenans norra kortsida finns även en gigantisk mediaskärm som du kan läsa mer om nedan.

 

Inför hemmamatch

Parkering

Runt arenan är det begränsat antal parkeringsplatser så därför hänvisar vi till grusparkeringen strax intill. Parkeringen ”Bilbörsen Arena” är avgiftsfri.

Entré

Sektion A och B, Entré 3
Sektion C och D, Entré 1
Sektion I och J, Entré 2
Sektion K och L, Entré 4 (Bortaklacken)

Numrerade biljetter

Alla som tittar på matchen kommer vara hänvisade till en specifik sittplats. De besökare som löser biljett på arenan tilldelas ”bästa möjliga plats”. Vill man själv välja sittplats går det att köpa biljett på vår BILJETTSIDA.

Betalningsmedel

Vi tar emot kortbetalning och swish. Ni som swishar till kiosken kommer finna en speciell zon bredvid kiosken där du swishar när du fått dina varor.

Mediaskärmen

Arenan är bestyckad med en mediaskärm där matchinformation kan visas. Vid TV-sändning kan även TV-bilden kopplas in likväl som repriser och liknande utefter det regelverk som är möjligt under fotbollsmatcher beroende på arrangör.

Under matchens presenteras LFC:s trupp och målskyttar med bild på skärmen samt en del annan matchinformation.

På skärmen kan även reklambudskap visas upp i form av stillbilder (format 1280×720 pixlar) eller filmer i 16:9-format (företrädesvis “-mov”-format). Under spelets gång tillåter vi endast stillbilder utan ljud. Stödjande speakertext kan dock förekomma. Filmer kan däremot spelas upp med ljud före match och i paus.

Kontakta LFC Marknad för mer information.

Översiktskarta

Klicka i bilden för att få upp en större och mer detaljerad bild. LFC kommer säsongen 2023 nyttja Entré 4 i arenans nordvästra hörn.

Arenabilder

Bild tagen från norra läktaren över östra läktaren.
Läktarplats östra läktaren.
Vy ovanifrån. Foto: Peder Sterlinge.