LFC och samhället

LFC är med positiv entusiasm helt öppen för samarbeten med andra klubbar i regionen som erbjuder tjejfotboll, då det på breddsidan inte finns någon konkurrens – målet är att sprida glädjen med fotboll! Vi planerar hela tiden för olika projekt för att kunna erbjuda talangfulla spelare olika möjligheter att utvecklas som fotbollsspelare. Några av projekten är FadderAkademin, LFC Night och Winning Ground.

FadderAkademin

Linköping FC startade 2014 ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings Kommun och Östergötlands FF. FadderAkademin innefattar att spelarna i Linköping FC är faddrar till alla flicklag i Linköpings Kommun. Spelarna från Linköping FC besöker flicklagen på deras hemmaplan för att hålla i träningen, inspirera, sprida glädje och uppmuntra flickorna till att fortsatt spela fotboll.

Läs mer

LFC Night

Linköpings FC arbetar strategiskt med ett fadder och förebildsprojekt. Projektet har resulterat i fler tjejlag och ökat antal spelare i Linköping med hela 32,5% sedan starten 2014. En aktivitet inom ramen för akademin är LFC Night. Det arrangeras en gång på våren och en gång på hösten där de inbjudna spelarna får Linköpings FCs A-lagsspelare som tränare för en kväll samtidigt som lagens ledare får en inspirerande utbildning av A-lags Huvudtränare. För att läsa mer och nå anmälan för 2019 års LFC Night kan du klicka nedan.

Läs mer

Winning Ground

En årlig fotbollscup i Linköping för flickor 10-13 år där upplevelsen och prestationen är i fokus, och alla lag spelar en finalmatch på Linköpings Arena. Winning Ground Fotbollsfestival kommer av att ”Winning Ground” var mottot för Dam EM 2013 – att dam och tjejfotbollen skulle vinna mark före, under och efter mästerskapet. Tanken lever vidare som en fotbollsfestival sedan 2014.

Läs mer på winningground.se

Projekt Spelar-och ledarutveckling i Östergötland

LFC vill tillsammans med RF-SISU och ÖFF starta ett projekt där vi stöttar spelare, ledare och föreningar i Östergötland i deras Spelar- och ledarutbildning för åldrarna 12-15 år.

Läs mer om projektet