LFC i samhället

LFC och samhället

LFC är med positiv entusiasm helt öppen för samarbeten med andra klubbar i regionen som erbjuder tjejfotboll, då det på breddsidan inte finns någon konkurrens – målet är att sprida glädjen med fotboll! Vi planerar hela tiden för olika projekt för att kunna erbjuda talangfulla spelare olika möjligheter att utvecklas som fotbollsspelare. Några av projekten är FadderAkademin, LFC Night och Winning Ground.

FadderAkademin

Linköpings FC startade 2014 ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings Kommun och Östergötlands FF. FadderAkademin innefattar att spelarna i Linköpings FC är faddrar till alla flicklag i Linköpings Kommun. Spelarna från Linköpings FC besöker flicklagen på deras hemmaplan för att hålla i träningen, inspirera, sprida glädje och uppmuntra flickorna till att fortsatt spela fotboll.

Läs mer

LFC Night

Linköpings FC arbetar strategiskt med ett fadder och förebildsprojekt. Projektet har resulterat i fler tjejlag och ökat antal spelare i Linköping med hela 32,5% sedan starten 2014. En aktivitet inom ramen för akademin är LFC Night. Det arrangeras en gång på hösten och en gång på våren där de inbjudna spelarna får träna med Linköpings FC samtidigt som lagens ledare får en inspirerande utbildning.

Läs mer

Winning Ground

En årlig fotbollscup i Linköping för flickor 10-13 år där upplevelsen och prestationen är i fokus, och alla lag spelar en finalmatch på Linköpings Arena. Winning Ground Fotbollsfestival kommer av att ”Winning Ground” var mottot för Dam EM 2013 – att dam och tjejfotbollen skulle vinna mark före, under och efter mästerskapet. Tanken lever vidare som en fotbollsfestival sedan 2014.

Läs mer på winningground.se

LFC Camp

LFC anordnar sedan sommaren 2015 en träningscamp för 15-åriga tjejer. Under tre dagar kommer spelare från hela landet erbjudas träning under LFC.s tränares ledning. De kommer också få lyssna till LFC-spelares egna ord om hur de tagit sig till eliten och vad som krävs av den som är beredd att satsa på en fotbollskarriär. Målet är att  lägret bedrivs under den veckan då vi har flera flicklag från när och fjärran  på plats i Linköping för deltagande i Winning Ground Fotboll Festival. Träningar, gemenskap och se fotboll av absolut toppklass blandas till en högklassig vecka.