LFC Night

Linköping FC arbetar strategiskt med ett fadder och förebildsprojekt. Projektet har resultaterat i fler tjejlag och ökat antal spelare i Linköping med hela 32,5% sedan starten 2014. En aktivitet inom ramen för akademin är LFC Night och i maj kunde vi ÄNTLIGEN samla flickspelare från regionen under denna härliga och fantastiska fotbollskväll.

Vi vill såklart tacka våra partners Linköpings kommun, Dukaten, ÖFF, ICA Maxi Linköping, Stångåstaden, BoTrygg, Lindsténs, Unisport, Select och Signality som gjorde kvällen möjlig!

  

Mer om LFC Night

Under LFC Night får deltagarna en fotbollsträning ledd av LFCs spelare samtidigt som lagens ledare får en inspirerande utbildning av A-lagets Huvudtränare. LFC Night arrangeras en gång på våren och en gång på hösten. I två omgångar tränas över 500 tjejer på Linköping Arena, en underbar syn att bevittna.

LFC Night är ett koncept som kommer att bli allt viktigare i framtiden. Linköping FC:s ambition är att vara regionens drivande kraft på damsidan och genom detta ta sitt ansvar för den fortlöpande utbildningen av spelare i närområdet. Detta är något som har införlivats under åren genom det fadderprojekt som har genomförts tillsammans med Linköpings kommun och Östergötlands Fotbollsförbund.

Med Östergötland som upptagningsområde ser LFC ett ökat engagemang i regionen som nödvändig för föreningens framtid.