LFC Night

Linköping FC arbetar strategiskt med ett fadder och förebildsprojekt. Projektet har resultaterat i fler tjejlag och ökat antal spelare i Linköping med hela 32,5% sedan starten 2014. En aktivitet inom ramen för akademin är LFC Night.

Under LFC Night får deltagarna en fotbollsträning ledd av Linköpings FC A-lagsspelare samtidigt som lagens ledare får en inspirerande utbildning av A-lagets Huvudtränare. LFC Night arrangeras en gång på våren och en gång på hösten. I två omgångar tränas ca 750 tjejer på Linköping Arena av alla LFC spelarna, en underbar syn att bevittna.

LFC Night är ett koncept som kommer att bli allt viktigare i framtiden. Linköping FC:s ambition är att vara regionens drivande kraft på damsidan och genom detta ta sitt ansvar för den fortlöpande utbildningen av spelare i närområdet. Detta är något som har införlivats under åren genom det fadderprojekt som har genomförts tillsammans med Linköpings kommun och Östergötlands Fotbollsförbund.

Med Östergötland som upptagningsområde ser LFC ett ökat engagemang i regionen som nödvändig för föreningens framtid.

Detta år är mycket speciellt för oss alla, därför kör vi under våren istället:

 

LFC DigiNight 26 maj 2021

Med bakgrund av den situation som samhället befinner sig i just nu bli det tyvärr inte LFC Night på Arenan i vår, men vi hoppas få träffa er digitalt istället! Härmed bjuds flicklagen i Östergötland (10 – 19 år) in till DigiNight.

Onsdag 26 maj kl. 18.00-19.00 har flicklagen i Östergötland (10-19 år) möjlighet att få träffa två spelare ur vår A-lagstrupp. De kommer berätta om sin vardag som fotbollsproffs och ni som deltar får möjlighet att ställa frågor. Förberedd gärna dessa innan och utse en representant eller använd er ledare för att ställa dem.

Därefter, kl. 19.00-20.00 inbjuds alla ledare till ett tränarforum och frågestund med A-lagets tränare Andrée Jeglertz och Malin Levenstad.

Delta genom att anmäla ert lag till: fadderakademin@linkopingfc.com

Först till kvarn – begränsat antal platser. Vi vill ha er anmälan senast söndagen den 23 maj.

Vi ser fram emot att träffa er!

 

Tidigare presentationer & upplägg LFC Night

Ledarpresentation LFC Night våren 2019

Träningspass LFC Night hösten 2019

Ledarpresentation våren 2018

Ledarpresentation hösten 2018