Together we stand, together we support

26 juni 2024

Alva Selerud lämnar Linköping FC

Alva Selerud lämnar Linköping FC

På söndag kan hon spela sin 100:e damallsvenska match i LFC-tröjan när Växjö DFF kommer på besök till Bilbörsen Arena. Efter matchen löper lånet med italienska Roma ut och nu står det klart att Alva Selerud lämnar.

När säsongen 2022 var färdigspelad lämnade Alva Selerud Linköping FC efter sex säsonger i klubben för att spela i Serie A Femminile och för AS Roma. I sommarfönstret samma år hade LFC turen att kunna få låna tillbaka vänsteryttern och man kom överens med de italienska ligamästarna om ett ettårigt låneavtal som går ut nu på söndag 30 juni 2024. 

– Jag är otroligt tacksam över den tiden som jag har varit i Linköping FC.  Linköping är ett hem för mig och kommer alltid vara det. Jag har fått vänner för livet och minnen som jag alltid kommer bära med mig. Jag vill tacka alla i Linköping som hjälpt mig att utvecklas både på och utanför planen. Tack till alla tjejer i laget! Jag kommer verkligen sakna er! Tack till Lejonflocken och alla som varit på våra matcher för att stötta oss. Tack till Loben, LFC hade inte varit samma sak utan dig! Tusen tack för allt, säger Alva Selerud.

– Jag vill såklart tacka Alva för hennes tid i klubben och speciellt för den tid vi har haft ihop sedan jag kom hit. Hon har alltid bidragit med sina kvaliteter och nu när den här tiden hos oss för henne tar slut vill jag och hela ledarteamet önska henne all lycka och framgång i hennes framtida karriär. Den här gången blir det speciellt eftersom hon lämnar efter ett stort avtryck i LFC:s historia genom att nå milstolpen 100 matcher i OBOS Damallsvenskan med oss, säger Rafael Roldán, huvudtränare. 

LFC kommer att tacka av Alva och fira hennes 100 framträdanden för klubben i Sveriges högsta liga, OBOS Damallsvenskan. Detta sker innan avspark i den sista hemmamatchen nu på söndag innan sommaruppehållet mot Växjö DFF. Avspark 15:00!

– Vi önskar Alva ett stort lycka till och tackar henne för allt hon har gjort för LFC genom åren.  Vi hoppas att så många som möjligt vill komma till Bilbörsen Arena på söndag och säga hej då till henne och njuta av att se henne spela fotboll i LFC-tröjan en sista gång, säger Erik Nordqvist, klubbchef. 

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC