Together we stand, together we support

Inför omgång 10; Linköping FC – Piteå IF

Inför omgång 10; Linköping FC – Piteå IF

I omgång nio blev det en efterlängtad 3-0 vinst och nu börjar en viktig period, två hemmamatcher på fem dagar. Först välkomnar vi Piteå IF till Bilbörsen Arena imorgon torsdag, 13 juni. Avspark kl.19.00.

Linköping FC kommer från en förlösande 3-0 vinst borta mot Trelleborgs FF. Mål av Cathinka Tandberg, Michelle De Jongh och Lisa Björk gav oss de tre poängen somvi så väl behövde.

Ord från Cajsa Andersson

Vår målvakt, Cajsa Andersson, har liksom resten av laget haft en annorlunda och såklart tuff inledning på säsongen 2024 men kan det vara så att vinden har vänt i och med förra omgångens vinst?

– Först och främst tar vi med oss en skön vinst och bra prestation. Vi hittade bra relationer och kombinationer i det offensiva spelet och hade bra kontroll defensivt. Det vill vi fortsätta bygga på! säger Cajsa.

Piteå är alltid en tuff nöt att knäcka – hur knäcker vi dem?

– Piteå är alltid tuffa att möta och det brukar vara jämna matcher när vi spelar mot dem. De är starka på fasta situationer och i omställningsspelet så där behöver vi vara noggranna. I anfallsspelet måste vi fortsätta bygga på det vi åstadkom i matchen senast och flytta bollen snabbt för att skapa ytor i ett tight försvar.

När och var?

Matchen mot Piteå IF spelas imorgon, torsdag 13 juni kl 19:00 på Bilbörsen Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade Piteå IF strax efter oss i tabellen på en fjärdeplats. In i det sista tävlade norrbottningarna om att nå topp tre och Champions League-plats. Liksom Linköping har de dock haft lite tufft i den första tredjedelen av årets serie. De har gjort sex mål på nio omgångar och släppt in 12. det att jämföra med Linköping, som har gjort åtta och släppt in 15.

Piteå parkerar just nu på platsen ovanför oss i tabellen på plats tio. De kommer vilja stänga ner vår offensiv med sitt tuffa närkampsspel och de kommer söka alla lägen till att kontra. Det är enkelt, vi behöver se till att deras bästa målskytt från förra året, Anam Imo, inte får chansen att springa löpdueller i djupled med vår backlinje.

Linköping FC – Piteå IF “head to head”

I omgång tre borta och 22 hemma mötte vi Piteå i förra årets upplaga av OBOS Damallsvenskan. Bortamatchen slutade i tråkiga 0-0 och hemmamötet vann vi med 3-2. Fyra poäng på två matcher blev facit för oss och målet är tydligt – vinster behövs och tre poäng hemma på Bilbörsen imorgon, torsdag, är ett måste.

Härnäst för Linköping…

…väntar ytterligare en hemmamatch mot KIF Örebro på 16 juni kl. 15.00 Biljetter till båda matcherna hittar du HÄR.

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC