Together we stand, together we support

Inför omgång 11; Linköping FC – KIF Örebro DFF

Inför omgång 11; Linköping FC – KIF Örebro DFF

Vi välkomnar KIF Örebro DFF till Bilbörsen Arena imorgon, söndag 16 juni för omgång elva i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan. Linköping FC kommer från en stark och målrik 4-2 vinst mot Piteå IF i omgången innan. Avspark imorgon är kl.15.00.

Linköping FC kommer alltså med två raka segrar i ryggen, sju gjorda mål på 180 minuter och sex inkasserade poäng som har tagit oss upp till en tiondeplats i tabellen.

Ord från Cornelia Kapocs

Våra anfallare har fått stå ut med många frågor om hur det känns att inte ha fått göra mål och om den tunga perioden vi nu förhoppningsvis lämnar bakom oss. Vi låter Cornelia Kapocs reflektera över hur den första delen av årets damallsvenska har varit, hur det har känts och vad man kan lära sig när saker och ting inte går som man har tänkt sig:
– Som offensiv spelare vill man att relationer ska klicka och att man själv ska kunna göra skillnad för laget både genom mål och att skapa målchanser. Så när det går trögt är det såklart kämpigt mentalt. Det tar på självförtroendet både i gruppen och hos oss som individer.

– Det finns många lärdomar att ta kunna ta med sig från de här matcherna. En lärdom för mig själv är att när det inte går som man själv vill så behöver man inte alltid ändra saker eller börja göra massa nya saker. Ibland behöver man bara gnugga ännu mer och hitta sätt att tro på sig själv. Som offensiv spelare måste man våga ta risker och våga göra avgörande saker, då är ofta ens värsta motståndare en själv.

Vad behöver vi göra för att behålla momentum och vinna mot KIF Örebro?
– Jag tycker att vi ska ta med oss vår första halvlek mot Piteå. Där vi går ut med ett bra tempo från början och bra variation i vårt anfallsspel. Vi behöver kunna göra en bra prestation under 90 minuter och då behöver vi vara noggrannare i vårt passningsspel och värdera när vi ska gå framåt eller behålla boll. Det blir också viktigt under matchen att kunna läsa av vilka ytor de kommer att ge oss och vara smarta i det under hela matchen.

Hur känns kroppen och knoppen av att det är rätt tätt matchande nu?
– Med två vinster i bagaget längtar man alltid till nästa match, så just nu känns det bra i knopp och kropp.

När och var?

Matchen mot KIF Örebro DFF spelas imorgon, söndag 16 juni kl 15:00 på Bilbörsen Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

KIF Örebro hamnade på den platsen i tabellen som Linköping innehar just nu (plats 10) när förra säsongen var färdigspelad. De ligger just nu på plats 13 och har liksom oss, haft en kämpig inledning av säsongen 2024. Just nu har laget från Örebro fem poäng, efter en förlösande 4-1 vinst mot IF Brommapojkarna och en 1-1 match i förra omgången mot Trelleborgs FF. De lär komma med mycket energi till Bilbörsen Arena imorgon och en stark vilja att vända på sin negativa trend.

Linköping FC – KIF Örebro DFF “head to head”

I den första omgången borta och 20 hemma mötte vi Örebro i förra årets upplaga av OBOS Damallsvenskan. Vi gjorde sex mål totalt och vann båda matcherna med 3-1 respektive 3-0. Både vi och dem är piskade till att vinna årets första möte klubbarna emellan så räkna med hård fight på Bilbörsen Arenas gräs imorgon, söndag 16 juni.

Härnäst för Linköping…

…väntar en stentuff bortamatch mot just nu topp 3-placerade Kristianstads DFF 23 juni kl.15.00.

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC