Together we stand, together we support

Inför omgång 13; Linköping FC – Växjö DFF

Inför omgång 13; Linköping FC – Växjö DFF

Publikkronan står för dörren och det i samband med omgång 13 i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan. Växjö DFF kommer på besök till Bilbörsen Arena och inträdet är gratis. Det är dags för sista hemmamatchen innan sommaruppehållet och det är avspark söndag 30 juni är kl.15.00.

Linköping FC förlorade i förra omgången mot Kristianstads DFF på bortaplan med 3-1 och det är dags att byta den dåliga trenden direkt när det är chans till revansch dubbelt upp, både för förlusten i Skåne men också för förlusten i den tredje omgången där Växjö tog tre poäng på hemmaplan när de vann med 2-1.

Ord från Vilma Koivisto

Finländska Vilma kom till Linköping inför årets säsong efter ett år i IFK Norrköping. Under den första halvan har säsongen har hon visat vilken tillgång hon är, både på och utanför planen. Vilma kan liknas vid en maskin som sällan slår av på tempot och intensiteten under matcherna och hon snittar ca 1,2 mil totalt varje match. Hur tycker hon att den första tiden med LFC har varit?

– Första tiden har varit bra! Jag njuter av fotbollen och vardagen mer än någonsin. Resultatmässigt har det tyvärr inte gått som vi hade velat och det finns många saker som vi behöver utveckla. Jag tycker ändå att under de senaste matcherna har vi börjat hitta varandra bättre på planen och visat vårt fina kombinationsspel som har skapat bra lägen.

Vi förlorade mot Växjö DFF borta i omgång 3, vad är planen för att se till att det är vi som tar tre poäng den här gången och vad behöver vi lyckas med för att göra det?

– Det är viktigt att vi är lugna med bollen och har långa anfall. Vi behöver också se var ytorna finns när vi har bollen och utnyttja dem. Vi behöver också lyckas med hög press, vara tydliga vad vi gör och göra det tillsammans!

Snart semester och sommaruppehåll, ska du göra något speciellt och vad ser du fram emot?
– J⁠ag ser fram emot att åka hem till Rovaniemi, umgås med familjen och våra hundar. Jag åker dock iväg med landslaget (Finland) först så det blir ingen lång semester för mig och därför har jag inga speciella planer!

När och var?

Matchen mot Växjö DFF spelas söndag 30 juni kl 15:00 på Bilbörsen Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Växjö som leds av LFC-bekantingen Olof Unogård har imponerat under den första halvan av säsongen med bland annat en vinst borta mot Hammarby med 2-1 och kommer till Bilbörsen Arena imorgon med vetskapen om att LFC är ett lag de kan slå – speciellt efter 2-1 vinsten hemma på Visma Arena i tredje omgången där LFC inte alls kom upp i nivå. Anfallaren Jenny Danielsson finns inte med i deras trupp då hennes korttidskontrakt på tio veckor gått ut. Finländskan plockades in som en tillfällig lösning när isländska anfallaren Bryndis Nielsdottir bröt nyckelbenet i början av säsongen men hon är nu tillbaka. Det lär vara en av spelarna som LFC får se upp med då vi kan räkna med att hon är hungrig efter sin skada.

Linköping FC – Växjö DFF “head to head”

I den tredje omgången borta förlorade LFC som nämnts tidigare mot denna här omgångens motståndare och nu är det dags att visa smålänningarna hur LFC vill spela fotboll. Målen gjordes av Elin Nilsson och Nesrin Akgün medan vårt mål gjordes av Irene Dirdal som byttes in den matchen. LFC ligger nu på en åttonde plats i årets tabell och Växjö på nionde. Vi har spelat in 14 poäng var men medan Växjö har gjort 13 mål har vi gjort 15.

Härnäst för Linköping…

…väntar en bortamatch innan sommaruppehållet och den går av stapeln på LF Arena i Piteå på fredag, 5 juli, kl 19:00.

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC