Together we stand, together we support

Inför omgång 14; Piteå IF – Linköping FC

Inför omgång 14; Piteå IF – Linköping FC

Sommaruppehållet står för dörren men innan spelare och ledare får gå på en välförtjänt semester ska det spelas en sista match uppe i Norrbotten. Linköping FC gör säsongens längsta bortaresa upp till Piteå för att imorgon, fredag 5 juli, spela om sjätteplatsen i tabellen. Avspark fredag 5 juli är kl.19.00 på LF Arena.

Linköping FC kämpade och slet för vinsten hemma på ett regnigt Bilbörsen Arena när en 2-1 vinst mot Växjö DFF bärgades i förra omgången. Linköping ligger inför sista omgången innan uppehållet på en sjundeplats i en haltande tabell där vi kan klättra till sjätteplatsen om vi tar tre poäng mot Piteå på deras hemmaplan.

Ord från Emma Lennartsson

Vi inledde säsongen med att prata med kaptenen Emma Lennartsson och vi väljer att avsluta första halvan av säsongen med henne. Hur summerar vår kapten som också blev en av målskyttarna mot Växjö säsongen hittills?

– Det är lite svårt men såklart är det många matcher jag och laget inte är nöjda med poängmässigt. Vi vill såklart mer och vi behöver visa det både nu i sista matchen inför ledigheten men också när vi kommer tillbaka för att spela höstens matcher.

Jag vill ändå ta chansen att tala om hur tacksam jag är över att spela i ett lag där alla spelare förstår att det vi behöver göra är att utvecklas och bli bättre tillsammans. Det har inte funnits några negativa tendenser i gruppen och det har gjort att laget ändå mått relativt bra under den här perioden även fast det såklart varit tungt och jobbigt.

Bortamatch mot Piteå – vad kan vi förvänta oss och vad behöver vi göra för att åka hem med 3 poäng?

– Det är alltid tuffa matcher uppe i Piteå då de är väldigt starka på sin hemmaplan. De kommer troligtvis spela ett aggressivare försvarsspel med hög press och det blir också ofta mer duellspel däruppe. Det betyder att vi behöver vara förberedda på det och stå upp i det spelsättet men också se vad det är de ger oss (ytor) och spela på det samt att vi behöver ha tålamod.

Vad ska du göra på semestern?
– Umgås med min familj och resa!

När och var?

Matchen mot Piteå IF DFF spelas fredag 5 juli kl 19:00 på LF Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Piteå inledde säsongen strålande med ett starkt gruppspel i Svenska Cupen för att sedan ta sig hela vägen till finalen. Väl där lyckades man pressa BK Häcken hela vägen och vinna med 1-0. Efter det har laget haft en tuffare resa, jämförbar med vår egen inledning av säsongen. De innehar nu plats sex i OBOS Damallsvenskans tabell med 19 poäng och vi ligger på sjundeplatsen med 17 poäng. Piteås stora målgörare från förra säsongen, Anam Imo, har saknats de senaste matcherna för norrbottningarna på grund av skada och det är tveksamt om hon spelar imorgon. Våra motståndare saknar även Tuva Skog. De kommer senast från ett dubbelmöte med AIK där man vann med hela 5-3 hemma för att sedan följa upp det med ett mållöst möte borta på Skytteholm i måndags. Det är ingen hemlighet att både vi och dem går in i sista omgången innan uppehåll med en stor vilja och desperation till att vinna!

Linköping FC – Piteå IF DFF “head to head”

I den tionde omgången hemma för tre veckor sen vann Linköping med 4-2 mot Piteå. Målskyttar den matchen blev Michelle De Jongh, Cathinka Tandberg och Cornelia Kapocs. det återstår att se om matchen på Piteås hemmaplan blir lika målrik.

Härnäst för Linköping…

…väntar en välförtjänt semester innan laget återsamlas igen 28 juli. Vi möter Hammarby IF på Kanalplan 17 augusti när andra halvan av OBOS Damallsvenskan 2024 drar igång igen.

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC