Together we stand, together we support

Inför omgång 2; Linköping FC – BK Häcken

Inför omgång 2; Linköping FC – BK Häcken

Bilbörsen Arena är redo i all sin prakt med ny gräsmatta och det är vi också! Linköping FC välkomnar förra säsongens tvåa, BK Häcken, till Bilbörsen Arena, måndag 22 april med avspark 19:00.

Vi inledde årets OBOS Damallsvenskan med ett 0-0 resultat och en poäng i mötet med IF Brommapojkarna på Grimsta IP förra helgen. Nu är det dags att ta sig an Häcken i årets första hemmamatch!

Ord från Ella Lundin

Inför hemmapremiären har vi bytt några ord med lagets yngsta spelare och som i veckan blev uttagen till F17-EM Med Sverige senare i maj, Ella Lundin. Hur känns det egentligen att veta att man ska spela på hemmaplan i ett ungdomsmästerskap?

– Det känns jätteroligt att få förtroendet att representera Sverige i EM på hemmaplan. Jag har fått spela ett antal landskamper och att nu få spela ett mästerskap på hemmaplan är otroligt kul och är något jag har kämpat för, säger Ella.

Hur du tycker att säsongen med LFC har varit så här långt för din egen del och vad du tror att ni behöver göra mot Häcken för att vinna på måndag?

– Jag tycker att jag har haft en bra träningsserie under försäsongen och jag tycker att träningsmiljön med A-laget stärker mig för varje träning. Mot Häcken är jag säker på att vi alla behöver prestera på topp och att använda de spetsegenskaper som jag vet att vi alla har, både indivuduellt och som lag.

När och var?

Matchen mot BK Häcken imorgon, måndag 22 april, kl 19:00. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay och sändas på TV6. En minstudio kommer att finnas på Bilbörsen Arena för att hantera själva sändningen.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade BK Häcken tvåa, på samma totalpoäng som ligans vinnare Hammarby IF. Ett mål i målskillnad skiljde dessa två åt. I år är det många som har tippat Häcken som favoriter till att vinna SM-guld. Laget från Göteborg och Hisingen släppte endast in tio mål 2023 och framåt gjorde man 53 mål. Av topp 3-lagen var detta det lägsta antalet gjorda mål men den starka defensiven och Jennifer Falks storspelande i målet bidrog ändå till framgång. De kommer nog till Bilbörsen Arena med en stor portion självförtroende efter ett framgångsrikt Champions League-spel, där man nådde kvartsfinalen. Resan i Europa tog slut mot Paris Saint-Germain i i slutet av mars och nu är Hisingslaget på jakt efter nationell framgång.

Linköping FC – BK Häcken “head to head”

Linköping mötte Häcken i omgång 9 borta förra säsongen och förlorade på Bravida Arena med 3-0 för att sen spela 0-0 hemma på Bilbörsen i omgång 18 hemma på Bilbörsen Arena. För Linköpings del handlar det om att utnyttja de lägen som dyker upp och ytorna bakom Häckens, ofta högt ställda backlinje.

Härnäst för Linköping…

…väntar bortamatch på Visma Arena, lördag 27 april kl.15:00, när vi reser till Småland för att spela mot Växjö DFF.

Aktuellt

18 maj 2024
Inför omgång 7; Linköping FC – Djurgårdens IF
Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

PlatinumCars arena

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match
Växjö DFF

VÄX

LFC

fredag 24 maj
kl. 19:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 0:00

F17 Södra Svealand –

Platinumcars Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC