Together we stand, together we support

Inför omgång 3; Växjö DFF – Linköping FC

Inför omgång 3; Växjö DFF – Linköping FC

Linköping FC är efter två omgångar obsegrade och matchen mot topptippade BK Häcken hemma på Bilbörsen Arena i måndags blev en spännande tillställning som slutade 1-1. I omgång tre styr bussen söderut där Växjö DFF står för motståndet. På Visma Arena, lördag 27  april är det dags för avspark 15:00. 

Vi har inlett OBOS Damallsvenskan 2024 med två likaresultat och efter ett otroligt lyft i spelet frårn första till andra omgången lyckades vi få med oss en poäng efter ett riktigt snygg mål av Michelle De Jongh och ett minst lika fint förarbete av Delaney Baie Pridham. Båda två hoppade in i andra halvlek och gjorde ett otroligt avrtyck. Minst sagt!

Ord från Michelle De Jongh

Inför bortamatchen mot Växjö fick supermålskytten, Michelle De Jongh, delge lite tankar kring hur det känns så här långt efter två spelade omgångar:

– Det känns väldigt bra att vi börjat de två första omgångarna med få insläppta mål. Det gör att vi får bra förutsättningar för att fortsätta växa med vårt anfallsspel.

Hur viktigt var det att få in det där målet mot BK Häcken (inte bara för resultatets skull) utan för att komma igång med målproduktionen?

– Det är alltid bra att vi öppnar målskyttet tidigt på säsongen men också att vi visar vår mentalitet att fortsätta hela vägen in i det sista.

Vad tar vi med oss från prestationen med Häcken in i helgens omgång?

– Vi tar med oss att vi skapar tydligt övertag i vårt spel när vi fortsätter tro på vår spelidé. Förhoppningsvis kommer det att sluta i fler skarpa målchanser och fler mål.

Vi ser fram emot fler snygga mål och volleykanoner från Michelle som möjligtvis kommer att vara extra övervakad av Växjös backlinje…

När och var?

Matchen mot Växjö DFF spelas imorgon, lördag 27 april, kl 15:00. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade Växjö på en åttoneplats i tabellen med 29 mål gjorda och 58 mål insläppta. Vi an vara säkra på att huvudtränare Olof Unogård (välbekant för oss LFC:are) kommer att göra allt för att göra livet surt för vår offensiv och samtidigt vara redo att attackera oss snabbt när de vinner boll. Växjö kommer med en förlust, borta mot Piteå i första omgången (2-3) och en vinst omgång två (1-0) hemma mot KIF Örebro efter ett mål på övertid och i en av matchens absolut sista ögonblick.En av hemmalagets offensiva pjäser, skadade sig olyckligt i första omgången borta mot Piteå, vilket gör att isländska <Bryndís Arna Níelsdóttir missar mötet med Linköping. Linköping FC – Växjö DFF “head to head”

Linköping mötte Växjö i omgång 7 borta förra säsongen och hemma på Bilbörsen i omgång 23 hemma på Bilbörsen Arena. Totalt sett över två matcher gjorde vi tio mål på Växjö förra säsongen genom att vinna med 4-2 i bortamötet och med 6-2 hemma. Av dessa tio mål så gjorde ingen mindre än mittback Emma Östlund tre av målen, Cathinka Tandberg tre mål och Cornelia Kapocs två mål.  För Linköpings del handlar det om att bygga på det spel man spelade mot Häcken defensivt och samtidigt gå all in framåt och sätta press på Växjö genom att mata på med bollar i boxen där Tandberg och Kapocs huserar.

Härnäst för Linköping…

…väntar återigen hemmamatch på Bilbörsen Arena, söndag 5 maj  kl.15:00. Biljetterna hittar du HÄR.

Aktuellt

27 maj 2024
Premiär för LFC-loppet
Nästa match
Trelleborgs FF

TFF

LFC

lördag 8 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Vångavallen

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match

LFC

MIF

söndag 9 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match

ÄLV

LFC

söndag 2 juni
kl. 13:00

F17 Södra Svealand –

Älvsjö IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC