Together we stand, together we support

Inför omgång 4; Linköping FC – FC Rosengård

Inför omgång 4; Linköping FC – FC Rosengård

Linköping FC spelar åter hemma på Bilbörsen Arena när FC Rosengård gästar söndag 5 maj med avspark 15:00. OBOS Damallsvenskan 2024 har hittills varit lite “upp och ner” med två likaresultat och en förlust i förra omgången borta mot Växjö DFF.

Förlustsiffrorna skrevs till 2-1 och Irene Dirdal var den som klippte till och gjorde sitt första mål i Linköpingströjan efter att ha blivit inbytt.

Ord från Irene Dirdal

Norska U23-spelaren irene Dirdal anslöt till LFC inför säsongen och har nu gjort sitt första mål för klubben. Inte vilket mål som helst om du frågar oss och vi måste ändå, trots att målet inte räckte till för att ta poäng, hur det känns för den offensiva mittfältaren att ha fått näta för LFC i OBOS Damallsvenskan:

– Det känns otroligt bra att ha fått göra, förhoppningsvis, det första av många damallsvenska mål den här säsongen. Tråkigt att vi inte vinner matchen men det är alltid kul att göra mål.

Nu när du har varit här ett tag, hur är den svenska elitfotbollen i jämförelse med Toppserien?

– Jag skulle säga att toppnivån i respektive liga är ganska lika varandra. Den största skillnaden är att det är en mycket jämnare nivå på alla lag här i Sverige, och flera lag som är väldigt bra. Inget lag är mycket sämre än andra. Det gör att alla kan vinna mot alla, vilket i sin tur bidrar till en mycket mer spännande och jämnare serie.

Vad tror du vi behöver göra för att kunna vinna mot FC Rosengård på söndag?

– Vi måste vara 100% från start och våga spela sett till våra styrkor. Vi måste engagera oss i dueller och visa Rosengård vilka som är bäst. Jag är säker på att man kommer att få se en bra version av oss på söndag! säger Irene Dirdal.

När och var?

Matchen mot FC Rosengård spelas imorgon, söndag 5 maj, kl 15:00. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade Rosengård på en sjundeplats i tabellen och det är ingen hemlighet att man från Malmöklubben såg på det resultatet med stor besvikelse. Säsongen 2024 har man inlett starkt och toppar tabellen efter tre raka vinster där Skåningarna redan har gjort elva mål och bara släppt in ett. De kommer säkerligen till Bilbörsen Arena med ett stort självförtroende. I den tredje omgången slog man AIK med 3-0 hemma på Malmö IP och efter förra säsongens tabellplacering i färskt minne får vi räkna med ett hungrigt “mesta mästarlag” som är redo att ta revansch på 2023. En av våra gästers spelare man kan hålla lika extra koll på, är den blott 18-åriga japanskan Momoko Tanikawa, som kommer under säsongen 2024 är utlånad till våra motståndare från tyska ligamästaren FC Bayern München.

Linköping FC – FC Rosengård “head to head”

Linköping mötte Rosengård i omgång 2 hemma på Bilbörsen Arena förra säsongen och borta i omgång 17. Totalt sett över två matcher gjorde vi sju mål på skåningarna förra säsongen genom att vinna med 4-1 i hemmamötet och med 3-1 borta. Både Cathinka Tandberg och Cornelia Kapocs nätade i mötena med Rosengård men det gjorde också Michelle De Jongh. Vi mötte Rosengård i Svenska Cupens gruppspel 2024 och den senaste matchen lagen emellan blev minst sagt händelserik då den slutade 4-4. En riktig holmgång med andra ord där publiken fick uppleva många mål.

Härnäst för Linköping…

…väntar en bortamatch mot Vittsjö GIK, redan nu på torsdag 9 maj kl.15:00.

Aktuellt

18 maj 2024
Inför omgång 7; Linköping FC – Djurgårdens IF
Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

PlatinumCars arena

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match
Växjö DFF

VÄX

LFC

fredag 24 maj
kl. 19:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 0:00

F17 Södra Svealand –

Platinumcars Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC