Together we stand, together we support

Inför omgång 5; Vittsjö GIK – Linköping FC

Inför omgång 5; Vittsjö GIK – Linköping FC

Linköping FC får en chans till revansch tätt inpå förlusten hemma mot FC Rosengård i söndags när vi reser söderut för att ta oss an Vittsjö GIK under Kristi Himmelsfärd, torsdag 9 maj kl. 15:00.

Efter en match mot ligaledaren FC Rosengård hemma på Bilbörsen Arena i söndags är det ett Linköping FC som reser till Skåne för att jaga säsongens första trepoängare. Reflektionerna och lärdomarna är många efter säsongsinledningen och processen som är igång fortsätter både spelare och ledare att arbeta hårt med. Det finns flera positiva saker att ta med sig; Irene Dirdals fina mål, vår prestation och energi i andra halvleken men också att Delaney Baie Pridham spelade sina första hela 90 minuter efter comebacken från korsbandsskadan som har hållt henne vid sidlinjen det senaste året.

Ord från Delaney Baie Pridham

Forwarden Delaney Baie “DB” Pridham anslöt till LFC inför säsongen 2023 efter att ha spelat hela 2022 års säsong med Kristianstads DFF. Olyckligt nog skadade sig DB i den sista försäsongsmatchen innan den damallsvenska säsongen startade och har sedan dess rehabat sin tredje korsbandsskada i karriären. DB har kommit tillbaka storstilat och levererade en riktigt läcker assist när Michelle De Jongh kvitterade i 90:e minuten mot BK Häcken i omgång två. Nu Har DB ockå avverkat sin första hela match och det skedde i omgång fyra mot FC Rosengård. Hur känns det i kropp och knopp efter den urladdningen kan man ju undra? Så här säger hon själv:

– Det var fantastiskt att få spela 90 minuter. Det har varit ett år av hårt arbete samtidigt som jag har fått bidragit vid sidan av och att nu äntligen få ta med min kompetens, energi och ledarskap tillbaka in på planen är en bra känsla. Självklart var vi inte nöjda med vår prestation i första halvlek, men jag var nöjd med hur vi kom ut i andra halvlek och reagerade med tanke på omständigheterna.

Det är ingen hemlighet att säsongen har startat lite tufft för oss, hur gör vi för att vända trenden?
– Det är viktigt för oss att fortsätta jobba så hårt som vi gör och lita på att det snart kommer att ge resultat. Vi vet att starten på säsongen inte definierar oss som ett lag. För att lag verkligen ska växa måste man gå igenom utmanande tider. Nu har det har varit matcher där det bara inte har klaffat som vi vill, men nu handlar det om hur vi reagerar och agerar framåt. Vårt lag är mentalt tufft och det här kommer bara att göra oss starkare!

Vittsjö härnäst, vad tänker du om det?
– Jag är glad att vi har en match så tätt inpå söndagens förlust. Naturligtvis är det inte mycket tid att förbereda sig på, men det är en fantastisk möjlighet för oss att visa vad vi kan som lag. Jag är litar på mina lagkamrater och vår förmåga att prestera och jag ser fram emot att säkra tre poäng på torsdag. Det är en lång säsong och jag vet att vi kommer att göra en stark comeback.

När och var?

Matchen mot Vittsjö GIK spelas imorgon, torsdag 9 maj, kl 15:00 på Vittsjö IP. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade Vittsjö GIK på en femteplats i tabellen och i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan har man inlett med två segrar och två förluster. Skåningarna kommer med en riktig kämpa ända in i kaklet-vinst när de på öevrtid spräckte nollan och vann med 1-0 mot KIF Örebro. På fyra omgångar har de släppt in nio mål och gjort tre mål själva. Två av de tre målen har kanadensiskan, Tanya Laryssa Boychuk, ordnat. Hon är ny för säsongen i Vittsjö och anslöt i februari efter att ha spelat en säsong på Island med Thróttur Reykjavik i landets högsta division, Úrvalsdeild kvenna, eller Pepsideild kvenna som den numer heter efter att Pepsi har gått in som huvudsponsor.

Linköping FC – Vittsjö GIK “head to head”

Linköping mötte Vittsjö GIK i omgång 12 hemma på Bilbörsen Arena förra säsongen och borta i omgång 21. Båda matcherna slutade 2-1, med en vinst var som båda lagen ordnade på sina hemmaplaner. Vi spelade också senast mot Vittsjö i Svenska Cupens sista omgång av gruppspelet, och även fast LFC ägde mycket av spelet och bollinnehavet, så slutade matchen 0-0. Nu är det därför dags att spräcka nollan 2024 mot Vittsjö! Det kommer att bli tufft, men räkna med att Linköpingsspelarna är redo att ta sig an uppgiften!

Härnäst för Linköping…

…väntar en hemmamatch igen hemma på Bilbörsen Arena mot AIK Fotboll, på söndag 12 maj kl.15:00.
Biljetter till den matchen kan du köpa HÄR.

Aktuellt

27 maj 2024
Premiär för LFC-loppet
Nästa match
Trelleborgs FF

TFF

LFC

lördag 8 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Vångavallen

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match

LFC

MIF

söndag 9 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match

ÄLV

LFC

söndag 2 juni
kl. 13:00

F17 Södra Svealand –

Älvsjö IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC