Together we stand, together we support

Inför omgång 6; Linköping FC – AIK Fotboll

Inför omgång 6; Linköping FC – AIK Fotboll

Linköping FC välkomnar AIK Fotboll till Bilbörsen Arena i säsongens tredje hemmamatch söndag 12 maj kl. 15:00.

Nere i Vittsjö blev det tyvärr förlust med 3-1 och nu finns det chans att bärga säsongens första vinst på hemmaplan imorgon. AIK är tillbaka i OBOS Damallsvenskan inför årets säsongen efter en säsong i Elitettan.

Ord från Rafael Roldán

Så här säger vår huvudtränare efter säsongsinledningen:

– Vi kan inte förneka att starten av årets säsong är långt ifrån den vi har arbetat för och ville ha. Vi är på en plats i ligan där vi absolut inte ska vara och tillsammans ska vi visa det. Vi vill såklart bryta den trenden här och nu, på hemmaplan, tillsammans med och för våra supportrar. Jag litar på att spelarna, med hjälp av tränarstaben, föreningen och supportrarna, kommer att se till att vinsterna kommer att bli många från och med nu.

Rent fotbollsmässigt, vad behöver vi göra för att vinna mot AIK?
– Vi behöver hålla tempot uppe genom att flytta bollen snabbt för att kunna öppna upp och nå de ytor vi vill och behöver använda. Samtidigt kommer vi behöva kontrollera deras kontringsspel och vara säkra i vår bollåtererövning. Som alltid, så betyder också ni supportrar mycket – det är för er vi spelar och alla meddelanden, sånger på läktaren och all energi ni ger kommer att hjälpa spelarna att springa den där extra metern som krävs för att vi i slutändan ska bärga vår första seger den här säsongen i OBOS Damallsvenskan.

När och var?

Matchen mot AIK Fotboll spelas imorgon, söndag 12 maj, kl 15:00 på Bilbörsen Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade Vittsjö GIK på en femteplats i tabellen och i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan har man inlett med två segrar och två förluster. Skåningarna kommer med en riktig kämpa ända in i kaklet-vinst när de på öevrtid spräckte nollan och vann med 1-0 mot KIF Örebro. På fyra omgångar har de släppt in nio mål och gjort tre mål själva. Två av de tre målen har kanadensiskan, Tanya Laryssa Boychuk, ordnat. Hon är ny för säsongen i Vittsjö och anslöt i februari efter att ha spelat en säsong på Island med Thróttur Reykjavik i landets högsta division, Úrvalsdeild kvenna, eller Pepsideild kvenna som den numer heter efter att Pepsi har gått in som huvudsponsor.

Linköping FC – AIK Fotboll “head to head”

Linköping mötte AIK i säsongens sista försäsongsmatch borta på Skytteholms IP i början av april. Den matchen slutade 1-1 efter ett mål av Ella Lundin från vårt håll. Matchen spelades under ett landslagsuppehåll och därför spelade många av våra duktiga och lovande talanger från F19 med oss den gången.

Härnäst för Linköping…

…v…väntar en hemmamatch igen hemma på Bilbörsen Arena mot Djurgårdens IF, på söndag 19 maj kl.15:00.
Biljetter till den matchen kan du köpa HÄR.

Aktuellt

15 juni 2024
Inför omgång 11; Linköping FC – KIF Örebro DFF
Nästa match

LFC

KIF Örebro

ÖRE

söndag 16 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Bilbörsen arena

Nästa match

LFC

SIK

söndag 16 juni
kl. 18:00

Division 4 Östra –

Anders Ljungstedts

Nästa match
Malmö FF

MFF

LFC

söndag 23 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Malmö Stadion

Nästa match

LFC

SIF

onsdag 19 juni
kl. 19:00

F17 Södra Svealand –

Bilbörsen Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC