Together we stand, together we support

Inför omgång 9; Trelleborgs FF – Linköping FC

Inför omgång 9; Trelleborgs FF – Linköping FC

Det är dags att lägga de första åtta omgångarna bakom sig och åka söderut för årets första möte med nykomlingarna från Trelleborg. Matchen spelas på Vångavallen och tiden för avspark är satt till lördag 8 juni kl.15:00.

Linköping FC kommer från en tung 1-0 förlust i derbyt borta mot IFK Norrköping. Årets åtta första omgångar har inte alls gått enligt plan men det finns inga ursäkter – hårt jobb är det som gäller och nu är det ny match för att kunna ta kliv framåt, både spelmässigt och i tabellen.

Ord från Angela Beard

Vår filippinsk-australiensiska försvarare Angela Beard har fått hoppa in i backlinjen efter snålt med speltid i början av säsongen och kommer definitivt ha en stor roll även i helgens bortamöte med Trelleborg. Hon säger så här om hur det känns inför matchen efter landslagsuppehållet:

– Jag känner mig väldigt stark och påfylld med ny energi. Vi har haft spelare borta på framgångsrika landslagsuppdrag och hoppas att de tar med sig bra energi och form tillbaka från vinstrika matcher under uppehållet. Vi kan förhoppningsvis bygga på vad vi har jobbat på med här hemma samtidigt som våra lagkamrater kommer tillbaka med sina erfarenheter under dessa två veckor som gått.

Hur har stämningen varit efter derbyt i Norrköping?

– Det är alltid en ära att få spela inför fyllda läktare med en sån atmosfär det ger. Det finns positiva saker och förbättringar i vårt eget spel att ta med sig från den matchen. Nu har vi varit en grupp här under landslagsamlingen som har återhämtat oss och fokuserat på vad det är vi behöver göra framåt, samtidigt som vi får tillbaka lagkamraterna från landslagsuppdraget där vi alla är redo att fightas igen för tre poäng i Linköpingsfärgerna!

Vad kan vi förväntas oss, av dig och av laget, i helgens match mot Trelleborg?

– Det handlar om att alltid ta en vecka och en match i taget. Vi ramar in och fortsätter att bygga den här säsongen samtidigt som vi tittar på den här matchen vi ska spela nu och framåt. Det kan vara en bra prestation och ett positivt resultat för att vända på den här säsongen till det bättre som behövs! Vi är en klubb som har en vinnarmentalitet och det finns en stark känsla i gruppen att vi vill visa det från och med nu.

När och var?

Matchen mot Trelleborgs FF spelas imorgon,lördag 8 juni kl 15:00 på Vångavallen. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade Trelleborgs FF tvåa i elitettan och togs sig upp i finrummet efter en stark säsong. De har under årets första omgångar i OBOS Damallsvenskan lyckas störa stabila Piteå IF nog för att spela 0-0 hemma på Vångavallen och med det sagt, vi vet att det blir en tuff nöt att knäcka Trelleborgs försvar.

Linköping FC – Trelleborgs FF “head to head”

Här finns inget att rapportera då detta blir det första historiska mötet på damallsvensk nivå mellan dessa lag. Spännande med andra ord. Trelleborg har absolut inget att förlora och Linköping måste ta poäng.

Härnäst för Linköping…

…väntar två hemmamatcher på en evcka när vi börjar med att ta emot Piteå IF på Bilbörsen Arena på torsdag 13 juni och följer upp det med ytterligare en hemmamatch mot KIF Örebro på 16 juni kl. 15.00 Biljetter till båda matcherna hittar du HÄR>.

Aktuellt

15 juni 2024
Inför omgång 11; Linköping FC – KIF Örebro DFF
Nästa match

LFC

KIF Örebro

ÖRE

söndag 16 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Bilbörsen arena

Nästa match

LFC

SIK

söndag 16 juni
kl. 18:00

Division 4 Östra –

Anders Ljungstedts

Nästa match
Malmö FF

MFF

LFC

söndag 23 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Malmö Stadion

Nästa match

LFC

SIF

onsdag 19 juni
kl. 19:00

F17 Södra Svealand –

Bilbörsen Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC