Together we stand, together we support

19 december 2023

Jonne Kunnas blir ny assisterande tränare i Linköping FC

Jonne Kunnas blir ny assisterande tränare i Linköping FC

Linköping FC hälsar Jonne Kunnas välkommen som assisterande tränare från och med säsongen 2024. Han kommer att kombinera rollen med sitt uppdrag som assisterande tränare i Finlands damlandslag. Avtalet med Linköping är skrivet på tre år.

– Det var väldigt viktigt för mig att hitta den rätta personen till vårt ledarteam och jag är väldigt glad över att Jonne är vår nya assisterande tränare. Hans erfarenhet och bakgrund kommer vara väldigt värdefull för oss så det jag vill säga är – Tack Jonne för att du valde oss. Nu kör vi! säger huvudtränare Rafael Roldán.

Jonne Kunnas kommer från Helsingfors i Finland, pratar finska, engelska och förstår svenska. Han har UEFA’s PRO-licens och har varit huvudtränare för HJK Helsingfors i Kansallinen Liiga (Finlands högstaliga för damer) i tre år. Efter EM-slutspelet i England 2022 började han sitt uppdrag som assisterande tränare i Finlands damlandslag. Nu är han alltså klar för att tillsammans med Rafael Roldán, leda Linköping FC som assisterande tränare från och med 2024.

– Jag känner mig otroligt motiverad till att få arbeta och utvecklas i en så framgångsrik klubb som Linköping. Jag är redo att arbeta hårt för att hjälpa klubben, laget och spelarna att nå mål som vi tillsammans och individuellt sätter upp. Mina egna värderingar och klubbens går hand i hand med den fotbollsidentitet och spelidé som vi ska utveckla och förbättra tillsammans. Jag vill tacka Linköping FC för den här möjligheten och jag känner mig förväntansfull inför att få börja arbeta med er alla!, säger Jonne Kunnas, ny assisterande tränare.

Jonne Kunnas börjar som assisterande tränare 1 januari 2024 och kommer tillsammans med Rafael Roldán att arbeta för att klubbens ambition om att spela en fotboll som ska kunna konkurrera om Champions League-platser även i framtiden. Det kombinerade uppdraget emd landslaget innebär att Jonne Kunnas kommer att vara arbetsbefriad från sitt uppdrag i LFC under landslagsuppehållen.

Aktuellt

18 maj 2024
Inför omgång 7; Linköping FC – Djurgårdens IF
Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

PlatinumCars arena

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match
Växjö DFF

VÄX

LFC

fredag 24 maj
kl. 19:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 0:00

F17 Södra Svealand –

Platinumcars Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC