Together we stand, together we support

28 januari 2024

Linköping FC värvar Noor Eckhoff

Linköping FC värvar Noor Eckhoff

Mittfältaren Noor Eckhoff, 24 år, har representerat Norges ungdomslandslag från F15 upp till U23 och kommer närmast från spel i italienska Serie A Femminile med Inter Milan. 2021 och 2022 representerade hon Eskilstuna United och nu har hon skrivit på ett treårskontrakt för LFC och återvänder därmed till Damallsvenskan!

Noor Eckhoff har samlat på sig erfarenhet av elitfotboll på högsta nivå från flera olika ligor i världen – Toppserien hemma i Norge med Kolbotn och Lyn, A-League i Australien med Melbourne City FC, Damallsvenskan i Sverige med Eskilstuna United och nu ansluter hon till Linköping FC efter året i Italien.

– Jag är oerhört glad att vi kan addera en spelare som Noor till en redan fantastisk trupp. Med henne får vi en spelare med internationell erfarenhet som dessutom redan känner till vår liga väldigt väl. Bortsett från Noors fina kvaliteter som fotbollsspelare var en annan nyckelfaktor i den här värvningen att hon verkligen ville komma just hit till oss i Linköping. Jag ser fram emot att se henne i vår miljö där jag är säker på att hon kommer att hjälpa oss ta viktiga steg framåt i den process som vi befinner oss i. Till sist vill jag bara säga: Velkommen till oss i LFC Noor! säger huvudtränare Rafael Roldán.

Noor Eckhoff ansluter till truppen kommande vecka och säger så här om den stundande flytten till Linköping:

– Linköping är en väldigt spännande klubb och jag ser fram emot att bli en del av den. Jag tror på att det är en plats där jag kan bidra positivt där jag kan fortsätta min egen utveckling som fotbollsspelare. Jag ser fram emot att komma igång tillsammans med de andra i laget!

Vi ser fram emot att få se ytterligare en norsk spelare på Bilbörsen Arena i Linköpingströjan 2024!

Aktuellt

27 maj 2024
Premiär för LFC-loppet
Nästa match
Trelleborgs FF

TFF

LFC

lördag 8 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Vångavallen

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match

LFC

MIF

söndag 9 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match

ÄLV

LFC

söndag 2 juni
kl. 13:00

F17 Södra Svealand –

Älvsjö IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC