Together we stand, together we support

1 juli 2024

Linköping FC värvar U23-back från Australien

Linköping FC värvar U23-back från Australien

Ytterbacken Polly Doran har precis varit med och vunnit Barclay’s Championship med Crystal Palace FC. Nu har hon skrivit ett 2,5 år långt kontrakt med Linköping FC.

Ytterbacken har tillhört Melbourne Victory FC hemma i Australien och kommer närmast från spel i England dit hon gick redan 2022 till Crystal Palace på ett lån som sedan förlängdes ytterligare ett år. Därmed var den australiensiska landslagsspelaren med och vann Championship säsongen 2023/24 som gjorde Crystal Palace klart för spel i den engelska högstaligan, Women’s Super League 2024/25.

– Jag är mycket förväntansfull över att få komma till Linköping! Det är en klubb med en enorm historia och här finns många fina människor och många stora spelare har börjat sina karriärer här. Att få spela i den svenska ligan (OBOS Damallsvenskan) har alltid varit ett av mina mål eftersom det är en av toppligorna i världen och den är känd för att ha utvecklat många av världens bästa spelare. Jag tvivlar inte en sekund på att det är kommer vara ett fantastiskt steg för min karriär och jag kan inte vänta till jag får komma till Sverige och börja spela med laget, säger Polly Doran.

22-åriga Polly Doran värvades av Melbourne Victory FC hemma i Australien inför säsongen 2019/20 och var sedan med och vann titeln två år i rad, 2020/21 och 2021/22 innan hon gick på lån till England. Polly har varit och provtränat under en vecka med LFC och huvudtränare Rafael Roldán säger följande om nyförvärvet:

– Vi blev alla (tränarteamet) mycket imponerade av Polly när hon var här och visade upp sig. Det kändes bra att få det som vi sett på video, bekräftat i verkligheten. Hon kommer med många kvaliteter som fotbollsspelare, en spelare som är bra med både höger och vänster fot men också atletisk och offensiv! Trots sin unga ålder kommer hon också med en erfarenhet av att vinna titlar med både Melbourne Victory och nu senaste med Crystal Palace.

Efter en överenskommelse med Melbourne Victory kommer Polly Doran att ansluta till laget efter sommarens uppehåll i slutet av juli och LFC har siktet inställt på att få henne spelklar till det damallsvenska mötet med Hammarby den 17 augusti.

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC