Together we stand, together we support

14 juni 2024

Tyra Andersson och Anna van Nunen till A-truppen

Tyra Andersson och Anna van Nunen till A-truppen

Akademispelarna Tyra Andersson och Anna van Nunen har skrivit på varsitt lärlingskontrakt som sträcker sig året ut.

– Jag är mycket glad över att kunna erbjuda både Anna och Tyra ett lärlingskontrakt och välkomna dem till A-laget. Det är en belöning för deras insats, vi vill se mer av dem och deras utveckling i vår miljö, säger huvudtränare Rafael Roldán Bermúdez.

18-åriga forwarden Tyra Andersson började spela fotboll i Vimmerby IF redan som sexåring. Under hennes år där spelade hon i deras F06-lag och kvalificerade sig sedan till A-laget i div 2. 2022 flyttade hon till Linköping och började spela i LFC Akademi. 2023 debuterade hon i OBOS Damallsvenskan och satte sitt första mål i målfesten mot IFK Kalmar. 

– Det känns jättekul att få ett kontrakt, ett steg i rätt riktning för min utveckling som fotbollsspelare. Mina ambitioner med fotbollen är att utvecklas på alla plan och bli en så bra fotbollsspelare som möjligt, säger Tyra. 

Mittfältaren Anna van Nunens moderklubb är Skänninge IK. Efter flytt till Linköping i tidig ålder har hon tillbringat större delen av sina fotbollsår i BK Derby fram tills för tre år sedan då hon gick över till LFC Akademi.

– Det känns jättekul att få kontrakt med A-laget och få vara med mer. Just nu vill jag mest utvecklas så mycket som det bara går för att senare kunna konkurrera om matchminuter, säger Anna.

Rafael ser detta som ett kvitto på att akademin är en bra plattform för unga fotbollsspelare att utvecklas på.

– Jag vill också lyfta fram arbetet i vår akademi, med utmärkta resultat och utveckling av både lagen och spelarna, avslutar Rafael.

 

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC