Together we stand, together we support

9 januari 2024

Vår nya grafiska identitet

Vår nya grafiska identitet

Det är dags för förnyelse. LFC är ett av de främsta elitlagen i fotbollssverige och damfotbollen är hetare än någonsin. Från och med nu har vi en ny grafisk profil och identitet som ska andas framåtanda, rörelse och styrka, men också ödmjukhet och omtanke om alla i och runt föreningen.

Idag, 9 januari 2024, är dagen många av oss har väntat på – lanseringen av vår nya identitet och logotyp. Edit & björnen har gjort ett formidabelt arbete. De har värnat om historien och tagit med delar ur den tidigare profilen som vi fortsatt vill bära med stolthet. De har skapat en ny profil som vi kan identifiera oss med där vi befinner oss idag och som vi kan bära med oss långt in i framtiden.

– Vi är mycket stolta över vår nya grafiska profil, säger Johan Ladenberg, ordförande. Den speglar vilka vi är och den riktning som vi eftersträvar.

– Vi är stolta över vårt samarbete med LFC. I designprocessen har vi varit lyhörda och lyssnat in önskemål och behov. För oss har det varit viktigt att ta med arvet, att skapa något som tar avstamp från historien men samtidigt står på egna ben. Att jobba vidare med profilfärgerna blått och rött tillsammans med det vita lejonet var en självklarhet. Samtidigt har allt fått en ny twist och flera nya byggstenar har lagts till i den ”grafiska verktygslådan”, allt för att skapa en visuell identitet som skapar igenkänning och speglar LFCs driv och professionalism. Den viktigaste delen i arbetet var att skapa en stark identitet som är LFCs egna, som kan fortsätta bygga stolthet och gemenskap, säger Johanna Nordung Omnell, designer på Edit & björnen.

Arbetets gång 

Sedan starten för 20 år sedan har vi delat logotyp med stadens hockeylag och volleybollag LHC och LVC. Med åren blev det allt mer tydligt att intresset och behovet av en egen identitet växte. För flera år sedan mottog styrelsen en motion om att byta logotyp och då drogs ett arbete kring hela varumärket och klubbens värderingar igång. Det ledde fram till ett beslut om att ta fram en ny grafisk identitet. Vi har burit den gamla profilen med stolthet och det var viktigt att delar av den skulle få leva vidare i det nya.

Vi samlade in värdefull input som sedan blev viktiga inspel till den beställning vi därefter skickade till Edit & björnen. Byråns kreatörer Johanna Nordung och Karin Denfors såg en spännande och rolig utmaning framför sig och tog sig an uppdraget och de levererade en profil som medlemmarna godkände med ett rungande ja.

– En logotyp betyder mycket för många, inte minst i idrottsvärlden. Supportrar ska vilja bära lejonet med stolthet. Därför har det känts extra viktigt att medlemmarna har fått se den och tycka till innan vi lanserar och givetvis kul att den mottogs så bra, säger Johan Ladenberg, ordförande.

Även supporterföreningen Lejonflockens ordförande Emma Holmquist är mycket positiv till den nya profilen.

– När jag första gången såg lejonhonan i emblemet kände jag direkt: “där är du ju” – det stolta, modiga LFC jag redan känner. Vi visar oss stolta över att kämpa för vår stad genom gemensamma färger och historia med de andra lejonklubbarna. Samtidigt ser jag i lejonhonan stolthet och mod i att vi sätter idrottande tjejer i fokus i en sport där damlag fortfarande kämpar för erkännande och likvärdiga förutsättningar.

Vi inom LFC är oerhört glada och tacksamma för Edit & björnens arbete. De har levererat över förväntan. De lyckades med uppdraget att skapa en lejonhona som inte bara signalerar framåtanda och styrka, utan även ödmjukhet.

Nästa steg 

Uppdatering: Efter förra veckans kritik har LFC, tillsammans med Edit & björnen, kommit överens om att se över lejonhonan och göra justeringar i lejonhonan. Vi återkommer inom kort med en uppdaterad logotyp. 

Därefter är den grafiska identiteten klar, men det återstår mycket arbete och vi måste ha tålamod med att implementera den nya profilen på alla plattformar, kläder, trycksaker osv.

Men vi är inte klara med vår uppfräschning! Tillsammans med webbyrån Lin & Halm kommer vi också att lansera en helt ny hemsida under våren. Håll utkik!

 

Aktuellt

27 maj 2024
Premiär för LFC-loppet
Nästa match
Trelleborgs FF

TFF

LFC

lördag 8 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Vångavallen

Nästa match

LFF

LFC

söndag 2 juni
kl. 18:00

Division 4 Östra –

Fastighetsteknik Arena

Nästa match

LFC

MIF

söndag 9 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match

ÄLV

LFC

söndag 2 juni
kl. 13:00

F17 Södra Svealand –

Älvsjö IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC