Together we stand, together we support

Matcher

2024

OBOS Damallsvenskan

I OBOS Damallsvenskan belönas de främsta lagen med guld-, silver- och bronsplaketter samt medaljer. Den segrande föreningen erhåller även en inteckning i Kronprinsessan Viktorias pokal och RF:s mästerskapstecken.

Serien består av 14 lag där vinnaren blir svensk mästare medan de två sista flyttas ned till Elitettan och det tolfte laget kvalar mot trean i Elitettan för att säkra en plats i nästa säsong av OBOS Damallsvenskan.

De tre främsta lagen i serien får chansen att kvalificera sig till Champions Leagues gruppspel, där ettan och tvåan börjar i Entry stage round 2 medan trean börjar sin resa i Entry stage round 1. Säsongen 2023 kvalificerade sig FC Rosengård, BK Häcken och Linköping FC till Champions League.

Svenska Cupen

I Svenska Cupen kämpar lagen om att vinna Susanne Erlandssons pokal. Pokalen, som instiftades av Svenska Spel år 2010, är designad av den danska silversmeden Hanne Heftø, som är verksam i Visby. Den är gjord av silver och förgylld med 24 karat guld, och har en fot av gotländsk kalksten som är färgad blågrå.

Totalt deltar 78 lag i cupen. Den första omgången inkluderar 44 lag från olika distrikt. Lagen från Elitettan ansluter till tävlingen i omgång 2, medan lagen från OBOS Damallsvenskan går in i omgång 3, som sedan följs av gruppspelet.

Den allra första cupfinalen för damer spelades 1981 mellan Jitex BK och Hammarby IF.

Women's Champions League

Uefa Women’s Champions League, tidigare känt som Uefa Women’s Cup, är en fotbollsturnering för kvinnliga klubblag i Europa. Den arrangeras av Uefa varje säsong och spelades för första gången under säsongen 2001/02. Från och med säsongen 2009/10 ändrades namnet från Uefa Women’s Cup till Uefa Women’s Champions League.

Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC