Om Linköping FC

Våra värderingar

Allas lika värde.
Det spelar ingen roll vad man har för kön, identitet eller uttryck, religion, sexuell läggning, ålder, varifrån man kommer eller om man har en funktionsvariation. Alla ska känna sig precis lika välkomna.

Vi vill också dessa värdeord som vi arbetar med ska genomsyra föreningen.

Professionalism: Vi tar vårt uppdrag på allvar och är redo för vår uppgift. Vi bemöter alla med respekt. Vi ställer höga krav, har god attityd och ett bra beteende.

Fotbollsglädje: Vi är inkluderande och välkomnande, uppmuntrar och sprider positiv energi. Vi vill skapa en upplevelse och underhållning med kul och utvecklande fotboll, mycket känslor och passion.

Engagemang: Vi gör vårt bästa och ger “det lilla extra” för att nå gemensamma mål. Vi vill vara här och visar det. Vi är bra förebilder och ambassadörer.

Lojalitet: Vi respekterar och stöttar alla i och runt förening och de beslut som tas. Vi ställer upp för varandra och är ärliga. “Laget före jaget”.

Ödmjukhet: Vi försöker förstå, är nyfikna på andras perspektiv och tar inte varandra för givet. Vi respekterar och lyssnar och underskattar inte. Vi vågar fråga och är prestigelösa.

Vår verksamhetsidé

Det ska inte finnas någon annan plats som är bättre att befinna sig på som elitsatsande damfotbollsspelare.

Linköping Football Club i sig skall vara en renodlad elitförening med tätt kopplad utvecklingsverksamhet till andra klubbar och skolor. LFC skall skapa förutsättningar för talangutvecklingen i regionen genom de projekt som erbjuds inom fotbollsfamiljen.

Linköping FC har funnits sedan 2004. Vi har sedan starten haft en klar vision – Linköping i Europa!

Visionen förenar elitsatsningen med en roll att medverka till individuell elitutveckling av damfotbollsspelare.

 

Bli medlem

 

Årsmöte 2024

Stadgar LFC (uppdaterad 2021)

ForedragningslistaLFCÅrsmote2024

Resterande dokument laddas upp här senast 1 vecka innan årsmötet den 4 mars.

Tidigare dokument

Årsmöte 2023

Föredragsningslista Årsmöte 2023

Årsbok 2022 (inkl. årsredovisning och revisionsberättelse)

Valberedningens förslag till val vid årsmötet

Verksamhetsplan och budget 2023

 

Årsmöte 2022

Årsbok2021

Årsmöte_verksamhetsplan2022

LFC_revisionsberättelse 2021

LFC_årsredovisning_2021

Styrelse

Johan Ladenberg, tf ordförande

Styrelseledamot sedan 2022-03-16

Janne Andersson, ledamot

Styrelseledamot sedan 2022-03-16

Ingvar Gustavsson, ekonomi 

Styrelseledamot sedan 2022-03-16

Anna Björk, ledamot

Styrelseledamot sedan 2022-03-16

Dean Fraser Phillips, ledamot

Styrelseledamot sedan 2022-03-16

Camilla Öberg, ledamot

Styrelseledamot sedan 2023-03-16

Peter Hammarstedt, ledamot

Styrelseledamot sedan 2023-03-16

Historik

 

Linköping Football Club tillhörde tidigare laget BK Kenty DFF, där man alltså organiserade om A-laget till LFC.

Bollklubben Kenty bildades 1932 då fyra tonåringar startade föreningen. Namnet kommer från en liten förkortning av amerikanska Kentucky, som grabbarna hittat i sina ungdomsböcker. Kenty, med pojk- och herrfotboll på programmet, startade damfotboll 1968. Klubben bedrev också ishockey mellan 1946 och 1976 då hockeyn ombildades till en renodlad ishockeyförening Linköpings Hockey Club, LHC.

[/one_half]

I BK Kenty gick damfotbollslaget 1998 första gången upp i Damallsvenskan. År 2000 delades fotbollsverksamheten upp mellan herrar och damer och den senare organiserades renodlat i BK Kenty DFF. Man spelade damallsvenskt även 2000 och 2002.

Under sommaren 2003, då laget återigen ledde Söderettan överlägset, startade planerna för att bilda LFC, vilket formellt togs på ett årsmöte 4 november 2003.

På årsmötet den 10 mars 2021 togs beslut om att byta namn från Linköpings Fotboll Club till den helt engelska stavningen Linköping Football Club.

[/three_fourth]

Svensk Fastighetsförmedling delar årligen ut ett stipendium till en spelare i Linköpings FC med titeln “Årets Uppstickare“.

Viktiga händelser

2004 – SM-guld inomhus

LFC vann i februari det officiella SM i 5-manna inomhus som numera kallas SM i Futsal efter 1-0 seger mot Sunnanå SK i finalen.

2006 – Svenska Cupen

LFC segrade i Svenska Cupen. Maria Aronsson gjorde två mål i finalen, Josefine Öqvist ett och Maria “Sturefors” Karlsson spelade fram till två mål i 3-2-segern mot Umeå IK på bortaplan.

2008 – Svenska Cupen

LFC segrade i Svenska Cupen efter Josefine Öqvists segermål i den 112:e minuten hemma på Folkungavallen den 1 november. Finalen mot Umeå slutade 1-0.

2009 – Damallsvenskan, Svenska Cupen, Supercupen

LFC vann Damallsvenskan, Svenska Cupen och Supercupen 2009. Redan 22 mars bärgades första titeln då Jessica Landström gjorde matchens enda mål på Gammliavallen i Umeå. Trippeln fullbordades via cupsegern mot Umeå med 2-0 på hemmaplan.

2010 – Supercupen

LFC vann Supercupen då man för inte mindre än femte gången av fem möjliga spöade Umeå IK i en final. Nora Holstad Berge och Linda Sällström blev målskyttar i 2-0-matchen som spelade på Nya Parken i Norrköping den 21 mars.

2014 – Svenska Cupen

LFC vann Svenska Cupen för fjärde gången 2014. Finalen gick hemma på Linköping Arena och Kristianstads DFF stod för motståndet i en match som slutade 2-1 efter att LFC vänt 0-1 till 2-1 efter mål av Fridolina Rolfö och Mariann Gajhede Knudsen. 1.223 åskådare tittade på plats i den av SVT direktsända finalen.

2015 – Svenska Cupen

2015 blev det en femte titel i Svenska Cupen för LFC. Finalen gick återigen hemma på Linköping Arena och den här gången var det FC Rosengård som stod för motståndet. Det blev 2-0 till LFC inför 5.602 åskådare. Målskyttar blev Stina Blackstenius och Vera Diatel. SVT direktsände även denna final i huvudkanalen.

2016 – Svenska Mästare

2016 tog LFC sitt andra SM-guld efter en otrolig säsong. Inte en enda förlust på hela serien och hela 62 intjänade poäng. 10 poäng efter kom Rosengård på en andra plats. Det var länge jämt mellan de båda lagen, men när de möttes på Linköping Arena den 9 oktober och LFC vann med 1-0 kändes det som om guldet fanns inom räckhåll. En magisk eftermiddag med över 6 200 personer på läktaren trots att matchen sändes i SVT1. Segermålet stod Kristine Minde för. Nästa omgång skulle LFC åka ner till Vittsjö samtidigt som Rosengård tog emot Eskilstuna. Vinst i Vittsjö samtidigt som Rosengård förlorade så var guldet klart redan i omgång 20.

2017 – Svenska mästare

SM-guld för andra året i rad och det tredje totalt. Efter att ha tappat ledande spelare som Pernille Harder och Stina Blackstenius (42 mål ihop!) och vidare Magdalena Ericsson och Jessica Samuelsson på sommaren så var denna prestation att försvara guldet än större än tidigare. Nya stjärnor tillkom som Marija Banusic (11 mål), Maja Kildemoes (5) och Lina Hurtig (7) för att nämna några. Laget imponerade storligen hela säsongen, ledde tabellen hela tiden och säkrade guldet redan tre omgångar före slutet via 0-0 mot Kvarnsveden borta. Rosengård blev till sist hela nio poäng efter LFC som spelade ihop 51 poäng.