Together we stand, together we support

Årets uppstickare

Prestationer belönas med Årets Uppstickare

Svensk Fastighetsförmedling delar årligen ut ett stipendium till en spelare i Linköpings FC med titeln “Årets Uppstickare”.

Förutom den ära som följer med en utmärkelse av det här slaget har stipendiet ett pengapris på 10 000 kronor. Vinnaren tas fram utifrån insatserna under säsongen och Svensk Fastighetsförmedling i Linköping bildar jury tillsammans med LFC:s tränare och andra representanter för LFC.

Stipendiet ska gå till en spelare i A-truppen som har visat framfötterna på ett extra bra sätt under året. Priset delas ut före den avslutande
matchen för säsongen.

2023 – Cathinka Tandberg

Med sin positiva inställning och sin närhet till skratt har Cathinka bidragit till att varje arbetsdag blir lite roligare. Hon har dessutom visat upp en stark vilja att hela tiden lära sig mer, oavsett sammanhang.

Att ta sig an varje träning som om det skulle vara den sista har varit en självklarhet för Cathinka och det har drivit på hennes egen utveckling, men även sporrat andra som hela tiden måste göra sitt yttersta för att bli ännu bättre.

Cathinkas förmåga att agera som en uppspelspunkt tillhör redan nu toppen av damallsvenskan. Det, i kombination med mod, stark fysik och bra avslutsteknik, har gjort att hon snabbt etablerat sig som en fruktad anfallare i Linköping.

Stort grattis Cathinka Tandberg, årets uppstickare 2023.

2022 – Alva Selerud

Motivering: Alva kom till föreningen från IFK Norrköping 2017 och har i år fått sitt stora genombrott i Linköping och Damallsvenskan. Hon har under flera år jobbat hårt för sin egen utveckling i vår träningsmiljö med sina lagkamrater och utvecklats både som person och till en av seriens bästa framspelare. Hon tar också ett stort ansvar och hjälper nya unga spelare rätt i vår miljö.

Rollen hon spelar på plan passar henne bra då hon kan utnyttja sina styrkor såsom snabbheten, 1v1 samt inläggsspel. Under året har hon också belönats med att bli uttagen i U23-landslaget.

Extra roligt är det när spelare har tålamod med sin utveckling och ger det den tid som behövs, tills man får chansen och då tar den. Vi hoppas hon fortsätter bidra till framgångar för vår förening och att hon själv fortsätter vara modig och nyfiken.

Grattis Alva!

2021 – Cornelia Kapocs

Prisutdelare: Erik och Kelly Bengtsson

Motivering: Hon kom till LFC i vintras från Uppsala och har redan under sitt första år utvecklats till att bli en viktig spelare för laget. Med sin nyfikenhet att hela tiden vilja bli bättre samt aldrig vara nöjd stimulerar hon andra och har bra möjligheter till fortsatt egen utveckling. Trots att hon endast är 21 år har hon visat upp en mognad i sitt spel genom att kunna spela i flera positioner och roller samt kunna anpassa sig utifrån olika spelare runt sig. Hennes kvalitéer i och runt straffområdet gör att hon oavsett situation söker lägen för avslut och kan avsluta på flera olika sätt, en viktig egenskap för en forward! Årets uppstickare heter Cornelia Kapocs!

2020 – Johanna Alm

Motivering: “Hon tog inför i år det stora steget från division ett i Lindö FF till OBOS Damallsvenskan och LFC – och har gjort det med bravur! Sin unga ålder till trots för hon sig men en självklar pondus på planen och bidrar mycket positivt till sina lagkamrater. En mycket mogen spelare och person. För det har hon belönats med flertalet starter i OBOS Damallsvenskan och landslagssamlingar med både F19 och svenska U23-landslaget. Framtiden är ljus för denna spelare och vi är glada att ha henne i LFC! ”Årets uppstickare” 2020 har nummer tre på ryggen och heter Johanna Alm!”

2019 – Frida Leonhardsen Maanum

Årets uppstickare 2019. LFC:s samarbetspartner Svensk Fastighetsförmedling delar årligen ut ett stipendium med titeln ”Årets Uppstickare”, i år för 12e året. Stipendiet går till en spelare i A-truppen som har visat framfötterna på ett extra bra sätt under året. Förutom den ära som följer med utmärkelsen har stipendiet ett pengapris på 10 000 kronor.

Motivering: “Hon kom till klubben 2017 och har under hela tiden haft en stigande formkurva, men har från och med i år blivit en av lagets mest tongivande spelare. Sin ringa ålder till trots är hon en stöttespelare i ett av Sveriges bästa lag och stadigvarande i sitt A-landslag. Hon är en komplett fotbollsspelare, med bra fysik och teknik, en otrolig spelförståelse samt mycket starkt psyke. Som person är hon trygg och stabil, men alltid med tävlingsinstinkten nära till hands, vilket också gör henne till en fantastisk lagkamrat.”

2018 – Anna Oscarsson

Årets uppstickare 2018. LFC:s samarbetspartner Svensk Fastighetsförmedling delar årligen ut ett stipendium med titeln ”Årets Uppstickare”, i år för 11e året. I samband med säsongens sista hemmamatch mot Kristianstads DFF delades priset ut av Svensk Fastighetsförmedlings representant Johan Jansson och assisterades av Peter Green från LFC.

Motivering: ”Anna Oscarsson kom till LFC i mitten av säsongen 2017 och har sedan dess gått från klarhet till klarhet. Anna var med och bärgade klubbens andra raka SM-guld i fjol, med åtta allsvenska starter på nio matcher, och har i år slagit sig in rejält i det svenska A-landslaget. Under den gångna säsongen har Anna varit given i sin position på högerkanten och har etablerat sig som en av seriens bästa ytterbackar. Anna är enormt driven och lojal, med en fysik och löpkapacitet som få kan mäta sig med. Utanför planen tar Anna ett stort ansvar för gruppens välmående och är på god väg att bli en naturlig ledargestalt i LFC.”

2017 – Emma Lennartsson

Årets uppstickare 2017. LFCs samarbetspartner Svensk Fastighetsförmedling delar för 10:e året ut stipendium till en spelare i A-truppen som har presterat extra bra under året. I samband med sista hemmamatchen för säsongen mot Eskilstuna delades priset ut av Svensk Fastighetsförmedlings representant Cornelia Gillberg. Peter Green från LFC assisterar.

Motivering: ”Emma Lennartsson kom till LFC inför säsongen 2013 och 26-åringen har i år fått ett rejält genombrott. Emma har startat merparten av matcherna och bidragit stort till att Linköping åter fått ett SM-guld. Emma har bra fysik och passningsspel och är oerhört pålitlig på planen. Hon följer alltid taktiska direktiv till punkt och pricka, en dröm för en tränare. Vid sidan av planen gäller detsamma där Emma är god förebild och representant för LFC och sätter alltid laget först!”

2016 – Jonna Andersson

Årets uppstickare 2016. LFCs samarbetspartner Svensk Fastighetsförmedling som åter delar ut stipendium till en spelare i A-truppen som har presterat extra bra under året. I samband med sista hemmamatch för säsongen mot Eskilstuna delades priset ut av Svensk Fastighetsförmedlings representant.

Motivering: ” Jonna Andersson kom till LFC som 15-åring och har i år som 23-åring fått sitt ordentliga genombrott. Jonna har fortsatt utvecklas under säsongen 2016 och presterat på en hög nivå i såväl nationell som internationell fotboll. Jonna har varit en viktig spelare för LFC i damallsvenskan och har tagit en fast plats i det svenska landslaget. OS i Brasilien var naturligtvis en av årets höjdpunkter tillsammans med det allsvenska guldet. I damallsvenskans assistliga ligger hon i topp och är med sin noggrannhet i sina förberedelser en viktig förebild för de yngre spelarna i Linköpings FC.”

2015 – Magdalena Ericsson

Årets uppstickare 2015. LFCs samarbetspartner Svensk Fastighetsförmedling delar årligen ut ett stipendium till en spelare i A-truppen som har visat framfötterna på ett extra bra sätt under året. I samband med 2016 års första hemmamatch den 17 april mot Mallbacken delades detta pris ut av Svensk Fastighetsförmedlings representant Elin Granat. Linköpings FC:s klubbdirektör Maria Hagström assisterar.

Motivering: ”Magdalena Ericsson har fortsatt utvecklas under säsongen 2015 och presterat på en hög nivå i såväl nationell som internationell fotboll. Magdalena har varit en viktig spelare för LFC i damallsvenskan och har etablerat sig som mittback och har tagit en fast plats i det svenska landslaget. Magdalena har värdefulla ledaregenskaper och agerar alltid professionellt både på och utanför planen. Med sina fotbollskvalitéer tillsammans med sin vinnarskalle är Magdalena en viktig pusselbit i Linköpings FC:s framtid”.

2014 – Fridolina Rolfö

Årets Uppstickare 2014. I sedvanlig ordning uppmärksammades pristagaren vid årets sista hemmamatch – LFC-Piteå (3-1) den 20 oktober. Fridolina har här precis emottagit stipendiet på 10 000 kr av Frida Flood på Svensk Fastighetsförmedling. LFC:s marknadschef Torbjörn Hanzi assisterar.

Motivering: ”Fridolina har under sitt första år i klubben tagit stora steg i sin utveckling. Hon har etablerat sig som en startande spelare i LFC och en toppspelare i Damallsvenskan, vilket även belönats med uttagning i det svenska damlandslaget. Hon har en spännande tid framför sig, och med fortsatt hög ambition och bra inställning så finns alla möjligheter till att hon tar fortsatta steg till att utvecklas ytterligare och bidra till framtida framgångar i både klubb- och landslag.”

2013 – Stina Blackstenius

Årets Uppstickare 2013. I sedvanlig ordning uppmärksammades pristagaren vid årets sista hemmamatch – LFC-Tyresö (4-1) den 20 oktober. Stina har här precis emottagit stipendiet på 10 000 kr av Emilia Hjort på Svensk Fastighetsförmedling. LFC:s marknadschef Torbjörn Hanzi assisterar.

Motivering: “Stina har vid redan 17 års ålder under sin debutsäsong i Damallsvenskan utvecklats till en startspelare i ett LINKÖPINGS FC som överraskat stort under året! Med sin snabbhet och sin målfarlighet så har Stina varit en stor tillgång för laget i år, och med all säkerhet även i framtiden. Hon har stått för en prestation över vad man normalt kan förvänta sig. Stina har utmärkt sig inte bara i sitt klubblag LFC utan också i det svenska F18-landslaget.”

2012 – Mariann Gajhede Knudsen

Årets Uppstickare 2012. I sedvanlig ordning uppmärksammades pristagaren vid årets sista hemmamatch – LFC-Umeå (4-1) den 3 november. Mariann har här precis emottagit stipendiet på 10 000 kr av Sofia Tjernberg på Svensk Fastighetsförmedling. LFC:s marknadschef Torbjörn Hanzi assisterar.

Mariann Gajhede Knudsen blev alltså Årets Uppstickare 2012, utsedd av juryn bestående av Frida Magnusson, Svensk Fastighetsförmedling, Christian Andersson och Martin Sjögren, tränare LFC, Anders Mäki, klubbdirektör LFC och Torbjörn Hanzi, marknadsansvarig LFC.

Motivering: “Mariann har under året hållit en hög och jämn nivå i sitt spel. Hon har haft en central roll på planen och i vårt sätt att spela. Mariann är ett föredöme i sitt sätt att förbereda sig inför träning och match, och i sitt sätt att hela tiden arbeta hårt för att utvecklas till en bättre fotbollsspelare.”

2011 – Nora Holstad Berge

Årets Uppstickare 2011. Nora tar här emot prischecken på 10 000 kr före den avslutande hemmamatchen mot Jitex 9 oktober. Anders Mäki, LFC:s klubbdirektör och Johan Jansson, Svensk Fastighetsförmedling flankerar.

Nora Holstad Berge blev Årets Uppstickare 2011, utsedd av juryn bestående av Frida Magnusson, Svensk Fastighetsförmedling, Jörgen Petersson, tränare LFC, Anders Mäki, klubbdirektör LFC och Torbjörn Hanzi, marknadsasnvarig LFC.

Motivering: “Med stor lojalitet, härlig attityd och en stark vilja har denna tuffa spelare tagit steget och blivit en försvarsspelare av väldigt hög klass. En stabilitet och hög lägstanivå har dels gjort att hon hos LFC klarat att ersätta en av ligans bästa mittbackar, och dessutom resulterat i landslagsdebut och VM-spel 2011. En kommande kulturbärare i LFC !”

2010 – Josefine Öqvist

Årets Uppstickare 2010. Jossan tar emot prischecken på 10 000 kr, av John Flood från Svensk Fastighetsförmedling, före den avslutande hemmamatchen mot Sunnanå 16 oktober. Jossan gjorde sedan det sista målet i 3-0-segern.

Josefine Öqvist fick utmärkelsen Årets Uppstickare 2010, utsedd av juryn bestående av Frida Magnusson, Svensk Fastighetsförmedling, Jörgen Petersson, tränare LFC, Anders Mäki, klubbdirektör LFC och Susanne Westling, marknadschef LFC.

Motivering: ”Efter år av motgångar av alla de slag, kom hon år 2010 tillbaka med besked! Så sent som i januari var hon fortfarande tveksam till ännu ett försök att komma tillbaka. Med sin snabbhet, sitt engagemang och sin oberäkneliga spelstil har hon betytt oerhört mycket för årets LFC. Hon har under året utvecklats till en forward av internationell hög klass vilket även gjort henne till en viktig spelare i vårt landslag. En mycket stark prestation av en härlig personlighet som ännu inte nått sin fulla potential!”

2009 – Faith Ikidi

Årets Uppstickare 2009, tar emot prischecken på 10 000 kronor i samband med matchen LFC-Umeå 31 oktober. Prisutdelare var Karin Hebbe från Svensk Fastighetsförmedling.

Faith Ikidi blev utsedd till Årets Uppstickare i LFC 2009. Juryn bestod av Frida Magnusson från Svensk Fastighetsförmedling, Anders Mäki, klubbdirektör i LFC, Magnus Wikman, tränare och Susanne Westling, marknadschef i LFC.

Motivering: “Med sin fysiska och eleganta spelstil har hon under 2009 gått från att vara en klasspelare till att etablera sig som en av världens bästa mittbackar. Hon besitter en individuell skicklighet som kryddats med en stor dos kollektivt agerande, vilket gett laget en extra dimension både i försvars- och anfallsspelet samtidigt som hon i var och varannan match underhållit den allsvenska publiken med sitt fina spel.”

2008 – Kosovare Asllani

Årets Uppstickare 2008. Kosse blev alltså utsedd till Årets Uppstickare i LFC 2008.

Motivering: “En extraordinär talang, som inte ens gillar att bli kallad talang. Men från och med nu kan hon lägga det ordet bakom sig då hon på allvar etablerat sig i Allsvenskan. Hon går från klarhet till klarhet, vecka efter vecka och under hösten kröntes också hennes säsong med uttagning och spel i Sveriges A-landsla.g”

Nästa match
Trelleborgs FF

TFF

LFC

lördag 8 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Vångavallen

Nästa match

LFF

LFC

söndag 2 juni
kl. 18:00

Division 4 Östra –

Fastighetsteknik Arena

Nästa match

LFC

MIF

söndag 9 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match

ÄLV

LFC

söndag 2 juni
kl. 13:00

F17 Södra Svealand –

Älvsjö IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC