Sofie Fager

Lär känna vår massör, Sofie Fager!

Vad är din roll i LFC som massör och vad kan din roll bidra med i LFCs prestationer?

Jag hade intresse för att arbeta inom idrott och visste att det är en utvecklande miljö men hade inte förstått vilken nivå den här klubben spelade på innan jag kom hit. Det blev lite nervöst först men jag lär mig så otroligt mycket och är otroligt tacksam att jag får möjligheten att arbeta med så duktiga spelare, ledare och framförallt ett otroligt kompetent medicin-team.

Hur länge har du jobbat med LFC och hur kom det sig att du började?

Jag kom till LFC i augusti 2021 genom att jag sökt LIA-plats efter rekommendation från min lärare. Jag gör min LIA (lärande i arbete) med LFC. Så praktikant kan man säga. Jag läser till medicinsk massageterapeut på Bergqvist massage- och friskvårdsutbildningar.

Jag avlastar fysioterapeuten och hjälper spelarna med spända och ömma muskler bl.a.

Att jobba med elitidrottare, vad är det bästa med det och vad kan vara utmaningen i din roll?

Det bästa med att arbeta med elitidrottare är all lärdom och personlig utveckling man får av det. De största utmaningarna är ju helt klart att man har en helt annan press på sig, både vad gäller kompetens och tid för rehabilitering.

Hur kommer det sig att du blev massör?

Det började med att jag gick en kurs som avkopplingsmassör men insåg snabbt att jag inte vill arbeta med den typen av massage. Jag vill kunna hjälpa människor med krämpor och att ha en fullt funktionell kropp och sökte mig därmed till denna utbildning som är två år lång.

Vad ser du mest fram emot med den här säsongen?

Jag ser fram emot att få följa laget under en hel säsong, att få se både spelare utvecklas men även att få se min egen utveckling under året.

Avsluta meningen: Det bästa med LFC är…

…helt klart alla fantastiska personligheter man får träffa och lära känna i föreningen, såväl spelare som ledare!

Text: Mia Eriksson/Sofie Fager

PositionMassör
Född-
NationalitetSverige
Moderklubb-
Andra klubbar-
Kom till LFC2021