Stina Lennartsson

Stina Lennartsson var med på resan som Växjö DFF gjorde i seriesystemet men när laget degraderas till Elitettan förra säsongen valde hon att komma till den blåsiga östgötaslätten och signa för Linköping FC.

 

Välkommen till LFC! Hur känns det att ha gjort en “flytt” från Växjö till Linköping och varför valde du LFC?

Tack så mycket! Det känns väldigt bra även att det var lite speciellt att lämna Växjö efter så många år. Jag trivs mycket bra både i laget och i staden.

 Jag kände mig redo att ta nästa steg i min fotbollskarriär och Linköping kändes som rätt klubb att göra det i. Linköping har höga ambitioner och spelar en rolig fotboll vilket gjorde valet ganska enkelt.

Finns det några skillnader i att spela med LFC vs Växjö och hur skulle du beskriva dem i så fall?

Den största skillnaden skulle jag nog säga är att i Växjö fick vi spela lite för ’’överlevnad ’’ i Damallsvenskan varje år medans i Linköping spelar man för att alltid vara med och slåss om titlarna.

Har du satt några individuella mål för denna säsongen?

Förra året fick jag min säsong förstörd då jag kämpade att komma tillbaka från en korsbandsskada. Jag hoppas på ett skadefritt år och målet är främst att få spela så mycket jag bara kan, att hela tiden utvecklas och komma in i LFC så bra som möjligt.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare, vad kan man förvänta sig av dig på planen?

Jag skulle beskriva mig som en riktig vinnarskalle som hatar att förlora. En spelare som alltid sätter laget före jaget, och som alltid krigar hårt.

Det man kan förvänta sig av mig på planen är att jag ska vara ett ständigt hot mot mina motståndares backlinjer med min snabbhet.

Varför spelar du på back? Berätta om “resan” till den position du spelar.

I nästan hela mitt liv har jag spelat innemittfältare vilket förändrades 2019 då vi drabbades av mycket skador på våran högerkant i Växjö. Jag fick flytta ut och sedan dess har jag varit fast på kanten, antingen som yttermittfältare eller ytterback. Min position som Wingback i Linköping tycker jag passar mig väldigt bra då jag alltid varit en löpstark spelare som gillar att både vara med i offensiven och defensiven.

Har du någon förebild? I så fall vem och varför?

Cristiano Ronaldo har varit min idol sedan jag var liten. Jag tycker han är en komplett fotbollspelare som dessutom spelar i rätt lag, Manchester United.

Avsluta meningen: Det bästa med att spela i LFC är….

Hur familjär klubben är!

Vad tycker du om Linköping som stad nu när du har varit här ett tag?

Kanske Sveriges blåsigaste stad? Haha skämt åsido. Jag tycker Linköping är en väldigt fin och mysig stad. Jag som är van att bo i en lite mindre stad tycker det är kul att känna på ’’storstadslivet’’.

Hur kom det sig att du började spela fotboll och att du har valt att satsa på en proffskarriär?

Det kom ganska naturligt för mig, min pappa och mina två äldre bröder har alltid spelat så jag har näst intill växt upp på en fotbollsplan. Fotboll har alltid varit det roligaste jag vet och enda sedan jag var liten har jag alltid sagt ’’När jag blir stor ska jag bli fotbollsproffs’’ så det är ganska fantastiskt att drömmar faktiskt kan bli sanna.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

Jag älskar att umgås med familj och vänner. I höstas tog jag även gröna kortet i golf, så jag ska försöka hinna med en och annan golfrunda också.

Text: Mia Eriksson/Stina Lennartsson

PositionBack
Född1997
NationalitetSverige
Moderklubb-
Andra klubbarVäxjö DFF
Kom till LFC2022