Together we stand, together we support

AIK

AIK

AIK Fotboll är en av Sveriges mest framstående och framgångsrika fotbollsklubbar. Klubben grundades 1891 och har sedan dess etablerat sig som en av de främsta aktörerna inom svensk fotboll. AIK har en lång och stolt historia med många framgångar nationellt och internationellt.

Klubben har vunnit Allsvenskan, den högsta divisionen i svensk fotboll, ett flertal gånger och har också tagit hem Svenska Cupen vid flera tillfällen. AIK har även haft framgångar i europeiska cuper och har deltagit i UEFA Champions League och UEFA Europa League.

Supportrarna spelar en stor roll i AIK:s identitet och hemmamatcherna spelas på Friends Arena i Solna, där tiotusentals fans samlas för att stötta laget. Klubben har en stark supporterbas och har ett lojalt följe som följer dem både hemma och borta.

AIK Fotboll är känt för sitt framgångsrika akademisystem och sin förmåga att utveckla unga spelare. Många kända fotbollsproffs har startat sin karriär i AIK:s ungdomslag och sedan gått vidare till framstående klubbar både i Sverige och utomlands.

Sammanfattningsvis är AIK Fotboll en historiskt betydelsefull och framgångsrik klubb inom svensk fotboll, med en stark supporterbas och en tradition av att utveckla talanger.

Sök på Linköping FC