Together we stand, together we support

Inför omgång 12; Kristianstads DFF – Linköping FC

Inför omgång 12; Kristianstads DFF – Linköping FC

Efter en vecka med “måste”-vinster styr vi skutan söderut och åker till Skåne för att möta tabelltrean Kristianstads DFF. Avspark söndag 23 juni är kl.16.00 Kristianstad Arena.

Linköping FC kommer med tre raka segrar i ryggen, nio gjorda mål på 270 minuter och nio inkasserade poäng som har tagit oss upp till en sjundeplats i tabellen.

Ord från Amanda Rantanen

Efter en tuff inledning av säsongen när inget gick som vi tänkt oss har målen och vinsterna så sakteliga börjat komma Linköpings väg. Långtidsskadade Amanda Rantanen gjorde comeback i derbyt borta mot IFK Norrköping i omgång åtta och så här säger hon om första delen av årets OBOS Damallsvenskan när hon inte har kunnat vara med och hjälpa sina lagkamrater på planen:

– Det var verkligen svårt att inte få chansen att hjälpa laget när vi kämpade en del i starten av säsongen.Alla spelare är viktiga, oavsett om man står bredvid, sitter på läktaren eller är med i matchtruppen men självklart är den värsta känslan där när du inte kan göra något alls utan sitter på läktaren skadad.

Hur känns det då att vara tillbaka efter över ett års skadefrånvaro?
– Det känns helt underbart att vara tillbaka med laget. Efter en sån här skada efter ett helt år utan att kunna spela fotboll så kan jag inte vara mer lycklig över att kunna spela igen.

Vad behöver vi göra för att behålla momentum efter våra tre vinster och vinna mot Kristianstads DFF?
– Vi har en riktigt go känsla efter en bra vecka förra veckan med nio inspelade poäng. Vi vill ha mer av alla poäng som vi kan tävla om innan uppehållet innan sommaruppehållet. Kristianstad är alltid en tuff motståndare så jag förväntar mig att matchen kommer att bli tuff på alla sätt!

När och var?

Matchen mot Kristianstads DFF spelas söndag 23 juni kl 16:00 på Kristianstads Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Kristianstad har inlett säsongen 2024 starkt och den tredjeplats de huserar på i tabellen vittnar om just det. Trots “tappet” av Elisabet Gunnarsdottir, som ledde laget som huvudtränare i 15 år, har det nya tränarparet, Daniel Angergård och Johanna Almgren, tagit över rodret emd bravur. Anfallarna Tabby Tindell och Hlín Eiriksdottir är pigga på att skapa oreda i alla motståndares försvar och vi behöver vara påkopplade från första minuten till den sista för att se till att de inte får för många chanser att komma till avslut.

Linköping FC – Kristianstads DFF “head to head”

I den femte omgången borta och 26 hemma mötte vi KDFF i förra årets upplaga av OBOS Damallsvenskan. Vi förlorade första mötet med 1-0 och spelade lika, 3-3, hemma på Bilbörsen. Det säger oss en sak; det kommer bli tufft att rubba ett Kristianstad som har medvind men vi kommer göra allt för att lyckas – var så säkra!

Härnäst för Linköping…

…väntar en återigen en hemmamatch när ligan vänder, då det återigen är dags att ta sig an Växjö DFF 30 juni kl.15.00 hemma på Bilbörsen Arena. Biljetter hittar du här.

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC