Together we stand, together we support

Inför omgång 8; IFK Norrköping – Linköping FC

Inför omgång 8; IFK Norrköping – Linköping FC

Det är dags för årets första Östgötaderby och vi åker norrut för att möta IFK Norrköping på Platinumcars Arena på lördag 25 maj med avspark kl.15:00.

Linköping FC kommer från en tung 2-0 förlust hemma på Bilbörsen Arena förra helgen mot Djurgårdens IF. Ribban och stolpen stod ivägen för oss i en match som trots resultatet visade på en prestation där vi, trots mycket bollinnehav och många skapade chanser, bara inte lyckas att få bollen i mål. Det är dags att vända trenden nu och vad passar bättre än att göra det i en av årets största tillställningar.

Ord från Noor Eckhoff

Vår norska mittfältare Noor Eckhoff är tillbaka efter en avstängning till följd av tre gula kort och när hon hör ordet Östgötaderby säger hon så här:

– Derbyn har jag spelat tidigare i min karriär och det är ofta bland det roligaste matcherna man kan spela under en säsong på grund av stämningen och känslorna som följer med. Det här är mitt första «Östgötaderby», Linköping mot Norrköping, och jag ser fram emot det!

Hur har din första tid i LFC varit och inför den här matchen, hur känns stämningen i gruppen?

– Jag har haft en fin första tid i LFC. Kulturen och miljön som kännetecknar klubben och spelargruppen är bland det bästa jag har varit i. Det har också utan tvivel varit anledningen till att laget fortsatt står samlat och stadigt, trots en krävande start på säsongen resultatmässigt. Stämningen är god och det är ett motiverat och revanschssuget gäng som är redo att plocka poäng mot Norrköping på lördag!

Vad tänker du att du som en av ”de äldre” spelarna kan bidra med när vi går ut och spelar match på Platinumscars Arena på lördag – vad blir viktigt?

– Jag tänker som som alltid att jag ska leda genom att via handling och vara ett gott exempel. Jag ska försöka ta extra ansvar genom att sprida bra energi i laget men också ett lugn när vi behöver det. Det sistnämnda kanske blir extra viktigt i ett derby när det naturligtvis kan bidra med extra tryck runtomkring.

– På lördag blir det viktigt att vi går ut på planen med självtillit, att vi är offensiva och litar på de kvaliteter vi har i laget. Klarar vi att hålla intensiteten och tempot uppe i vårt eget spel, samtidigt som vi är förnuftiga med bollen, så har vi alla möjliga förutsättningar till att göra en bra match och ta med oss poängen vi behöver hem till Linköping.

När och var?

Matchen mot IFK Norrköping spelas imorgon, lördag 25 maj kl 15:00 på Platinumcars Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas på Viaplay.

Våra motståndare

Förra säsongen slutade IFK Norrköping på en niondeplats i tabellen efter en historisk första säsong i OBOS Damallsvenskan. Vår stora rival har inlett säsongen piggt och enligt tabellen så får de vara de stora favoriterna eftersom de huserar på en femteplats. Vi behöver hålla koll på Norrköpings inlånade norska nia, Sara Kanutte Fornes, som anslöt från Hammarby på lån inför säsongen.

Linköping FC – IFK Norrköping “head to head”

Linköping mötte IFK Norrköping två gånger förra säsongen i två historiska derbyn med över 8000 på läktaren i vardera match. Vi vann med 1-0 i omgång åtta hemma på Bilbörsen Arena och sen blev det tråkiga 0-0 borta i omgång 15.

Härnäst för Linköping…

…väntar ett landslagsuppehåll där flera av våra spelare är uttagna till att representera sina färger. 8 juni möter vi nykomlingen Trelleborg borta!

Aktuellt

15 juni 2024
Inför omgång 11; Linköping FC – KIF Örebro DFF
Nästa match

LFC

KIF Örebro

ÖRE

söndag 16 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Bilbörsen arena

Nästa match

LFC

SIK

söndag 16 juni
kl. 18:00

Division 4 Östra –

Anders Ljungstedts

Nästa match
Malmö FF

MFF

LFC

söndag 23 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Malmö Stadion

Nästa match

LFC

SIF

onsdag 19 juni
kl. 19:00

F17 Södra Svealand –

Bilbörsen Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC