Together we stand, together we support

28 december 2023

Linköping FC förstärker – Erik Nordqvist blir klubbchef

Linköping FC förstärker – Erik Nordqvist blir klubbchef

Efter ett hårt och noggrant arbete kan LFC presentera en ny lineup som ska stärka upp organisationen. Förutom klubbchef är också en administratör och en ansvarig för sportfrågor redo att stötta verksamheten.

Erik Nordqvist kom till klubben för lite mer än ett år sedan, då i rollen som strategisk säljare. Det hårda och dedikerade arbetet med sponsorer och partners har resulterat i att Erik nu är redo att ta sig an det större uppdraget, som klubbchef i LFC.

– Först vill jag säga att det här är en stor ära för mig och en dröm som går i uppfyllelse. Jag älskar fotboll och jag brinner för att utveckla samarbeten och partnerskap. Under min första tid i klubben så har jag sett att det finns en otroligt stor potential till att utveckla LFC. Vi kan erbjuda något mycket större än bara det som sker på fotbollsplanen. Damfotbollen är på en spännande frammarsch och där vill vi vara med. Det finns ett mervärde i damfotbollen och det ser jag som mitt största uppdrag – att se till att den utveckling inom sporten alla pratar om, även får chansen att växa och gro här i Linköping. Samtidigt ska vi också blicka framåt och utåt för att påbörja en resa med förhoppningen där att vi redan nästa år ska ta en större roll både i Östergötland och även i Sverige, säger Erik Nordqvist, ny klubbchef i Linköping FC.

Johan Ladenberg är glad att kompetensen som klubben letade efter när det gällde klubbchefsposten fanns så nära:

– Vi har arbetat hårt med de här frågorna parallellt med rekryteringsprocesserna gällande chefstränare och assisterande tränare till vårt elitlag. Diskussionerna vi har haft under resans gång gör att jag är helt övertygad om att vi är på rätt väg där jag tror att Erik är helt rätt person till att leda det dagliga arbetet på kansliet med start 2024.

Till sin hjälp kommer Erik att ha Emma Holmquist, som kombinerar sitt uppdrag som utvecklingskonsulent i Östergötlands Fotbollförbund, med en tjänst som administratör på LFC:s kansli.

– Jag hoppas och tror att samarbetet med mina blivande kollegor på LFC-kansliet kan mynna ut i något riktigt bra. Vi har väldigt lika tankar om vilka utmaningar och möjligheter som ligger framför oss, men olika bakgrund, infallsvinklar och idéer som jag tror kan ge en bra synergieffekter. Jag tror hårt på ett lyhört öra mot supportrar, medlemmar och funktionärer, såväl som spelare och ledare. Det andra örat behöver riktas utåt mot den ständigt föränderliga fotbollsvärlden. Med en styrelse som visat att de håller med, så tror jag vi har mycket goda förutsättningar, säger Emma Holmquist.

För att komplettera Erik och Emmas roller samt stötta upp extra runt elitlaget och tränarstaben kommer Mia Eriksson att driva och ansvara för de sportsliga frågorna.

– LFC är i en spännande och utmanande fas där damfotbollens utveckling sker i ett rasande tempo runt omkring oss. Det är viktigt att förstå marknaden inom damfotbollen och hur den påverkar valen som vi gör i LFC. Att ha en sportslig strategi är A och O för att kunna fatta det beslut som är nödvändiga för att nå målen som styrelse och verksamhet sätter upp. Det handlar om att ha ett ramverk att arbeta efter så att alla i klubben; medlemmar, spelare, ledare, styrelse och kansli vet vad förväntningarna framåt är men också en större förståelse till att vi gör det vi gör. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att kunna lyfta LFC till högre höjder med det här sättet att arbeta, säger Mia Eriksson.

Aktuellt

18 maj 2024
Inför omgång 7; Linköping FC – Djurgårdens IF
Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

PlatinumCars arena

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match
Växjö DFF

VÄX

LFC

fredag 24 maj
kl. 19:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 0:00

F17 Södra Svealand –

Platinumcars Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC