Together we stand, together we support

3 juli 2024

Nya samarbeten i Småland

Nya samarbeten i Småland

Nu inleder vi nya samarbeten i Jönköping, Vimmerby och Västervik.

De senaste åren har LFC arbetat med olika projekt som handlar om samverkan mellan elit och bredd. Två större insatser har varit Generation M och Fadderakademin. Nu har vi även inlett samarbete med klubbar utanför Östergötland; Vimmerby IF, Jönköpings Södra IF och Västervik. Det har redan genomförts besök i Vimmerby och Jönköping och till hösten kommer vi även igång i Västervik.

”Tanken är att vi dels ska komma ut till klubbarna och träffa spelare och ledare. Sen hoppas vi även att klubbarna kommer till Bilbörsen Arena för att se någon match under hösten. Det är viktigt i vårt arbete som regionens lag att vi hittar vägar för att samverka även utanför Östergötland. Det har även varit några spelare från Jönköping som varit på plats i Linköping och tränat med vårt F19″, säger Tobias Stucki, akademichef i Linköping FC.

Jonas Rydh i Jönköpings Södra säger såhär:

”Vi vill gärna samarbeta med Linköping då de har mångårig erfarenhet av fotboll på högsta nivå och har gjort resan till eliten, en resa vi gärna gör på sikt. Ett utbyte mellan klubbarna kan både ge kompetensutveckling och inspiration – för spelare, ledare och klubb!”

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC