Together we stand, together we support

17 april 2024

Seriespelet äntligen igång för Akademin

Inledningen på säsongen för våra akademilag har varit lika intensiv som förväntningarna varit höga. För F-17 blev premiären en nervkittlande upplevelse när de gästade Eskilstuna United borta på den klassiska Tunavallen, följt av en tuff match borta mot Stureby FF. F-19 ställdes inför liknande utmaningar när de mötte Alingsås IF FF i en vindpinad drabbning på ”Ljunkans” konstgräs.

F-17 inledde serien genom att gästa Eskilstuna United lördagen den 6:e april. LFC hamnade i underläge vid två tillfällen, men lyckades till sist vända och vinna med 3-4, vilket resulterade i tre viktiga poäng i premiären. Extra glädjande var återkomsten av Johanna Persson i matchspel efter en längre skadeperiod, som även noterade ett mål. Övriga målskyttar var Elsa Davidsson, Alma Fransson och Lovisa Falkenteg.

För F-19 blev premiären lika, om inte mer, nervkittlande när de mötte Alingsås IF FF i en mycket vindpinad drabbning på konstgräset vid Anders Ljungstedt Gymnasium den 14 april. LFC inledde starkast i medvinden och satte ett konstant tryck mot Alingsås-målet. Det intensiva trycket resulterade till sist i ett självmål från Alingsås-försvaret efter en välslagen frispark från Peri Hirori i den 23:e minuten. Vinden hade inga planer på att avta under den andra halvleken, en halvlek där LFC fortsatte att ha kontroll men hade svårigheter att utöka ledningen.

Det var istället Alingsås som lyckades göra matchens andra mål i en mycket ovanlig situation där vinden spelade en avgörande roll. Först påverkade vinden en rensning från eget straffområde så att bollen stannade upp i luften och blåste tillbaka och ut till en hörna. Hörnan skruvades sedan direkt in i målet med hjälp av vinden och resulterade i 1-1 med femton minuter kvar av matchen.

Efter kvitteringen fortsatte LFC att kontrollera matchen och skapade flera halvchanser i jakten på ledningsmålet. Till sist kunde Alingsås inte hålla emot längre när Jonna Eriksson nickade bollen i öppet mål efter en misslyckad rensning från Alingsås-försvaret. Domaren blåste av matchen bara minuter senare vilket innebar att alla tre poäng stannade i Linköping. Trots de besvärliga väderförhållandena visade laget en enastående förmåga att anpassa sig och kontrollera matchen, även om vädrets makter försökte ställa till det.

Samtidigt, med avsparkstid bara en kvart senare men cirka 20 mil bort, spelade F-17 mot Stureby FF på Gubbängens IP i Enskede. I en mycket tuff och utmanande match visade vi karaktär och lyckades vinna med 2-1. Med andra raka vinsten, och en stark start på serien, blev det en enkel resa med bussen hem mot Linköping. Målskyttarna i matchen var Alma Fransson och Piroschka ”Piri” Wolff.