Together we stand, together we support

27 juni 2024

Slutet av vårsäsongen – F19 säkrar kval till Allsvenskan

Slutet av vårsäsongen – F19 säkrar kval till Allsvenskan

Vårsäsongen har kommit till sitt slut. För akademins del har den innehållit mycket att glädjas över. F17 har snabbt hittat rätt och ligger bra till i kampen om en topp 4-placering i sin serie. F19 har kvalificerat sig till 2025 upplaga av F19 Allsvenskan och har en spännande höst med kvalitativt motstånd framför sig.

F-17 spelade vårens sista matcher genom att åka till EFD Trophy i Helsingborg. Vi gjorde en prestationsmässigt bra turnering som vi är nöjda med, även om resultaten inte gick vår väg. Turneringen var en bra och nyttig värdemätare för oss att möta några av Sveriges bästa akademier. Vi hamnade på sistaplats i en tuff grupp med Häcken, Kristianstad och Norrköping, vilket innebar att vi fick spela placeringsmatch i B-slutspelet. Väl där mötte vi Eskilstuna som vann matchen med 1-0.

F-19 reste ner till Malmö för att gästa Malmö FF i den avslutande omgången av vårserien 2024. Båda lagens öden var redan förutbestämda inför matchen. LFC kunde varken sluta högre eller lägre än på andraplats och Malmö på en sjundeplats.

Malmö inledde matchen bäst genom att sätta ett tryck mot LFC, som inte riktigt kom upp i den nivå som vi har vant oss vid under större delen av våren. Malmös tryck resulterade i att de tog ledningen med 1-0 i den 28:e matchminuten. Därefter kom LFC mer och mer in i matchen och tog stundtals över matchbilden, men fick ingen reducering innan domaren blåste för halvtid.

I andra halvlek var det ett motiverat LFC som kom ut med målet att vända på matchen. Men Malmö kom ut lika motiverade och utökade sin ledning med ett snabbt mål direkt efter att domaren blåst igång andra halvlek. Efter den tunga smällen reste sig LFC igen och tog över matchbilden. Till slut fick vi hål på Malmös försvar genom Ida Myrinder som kom fri genom en djupledslöpning, rundade målvakten och satte reduceringsmålet 2-1 i öppet mål. Nio minuter senare kvitterade Amanda Sköld till 2-2 när hon var snabbast på en boll som föll ner vid straffpunkten och tryckte in bollen lågt efter marken, vilket gjorde den otagbar för målvakten.

Resten av matchen blev ett ställningskrig mellan två lag som ville vinna matchen. I den 71:a minuten fick Malmö FF en straff, där Clara Wiklund stod för två otroliga dubbelräddningar för att hålla ställningen till 2-2, som även stod sig matchen ut.

Nu går lagen in i sista träningsveckan innan en välbehövlig sommarvila. Tack till alla som har stöttat oss under våren, vi hoppas att vi ses till hösten!

Aktuellt

22 juli 2024
Frida Elofsson lämnar Linköping FC
Nästa match
Hammarby

HAM

LFC

lördag 17 augusti
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Grimsta IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC