Together we stand, together we support

27 december 2023

Stina Lennartsson lämnar Linköping FC

Stina Lennartsson lämnar Linköping FC

Stina Lennartssons roll på högerkanten i LFC har varit en stor anledning till att de två senaste säsongerna i klubben har resulterat i topp 3-placeringar i Obos Damallsvenskan. Nu väntar nya äventyr för Stina som under sin tid i LFC även fick sin debut i det svenska damlandslaget.

Två säsonger blev det för högerbacken på Bilbörsen Arena efter att hon anslöt från Växjö DFF inför säsongen 2022. Hon har en gedigen erfarenhet från svensk elitfotboll efter sina år i den småländska klubben och i LFC lyckades hon ta ytterligare kliv i sin utveckling när hon blev uttagen till det svenska senior damlandslaget för första gången 2022 för att sedan representera Sverige i VM 2023 i Nya Zealand och Australien.

– Det är såklart otroligt tråkigt att vi inte lyckas behålla Stina. Samtidigt är hon ytterligare ett kvitto för oss på att det vi gör är bra. Vad jag menar med det är att spelare som spelar i LFC lyckas med något som är viktigt för oss som klubb, och det är att de utvecklas och blir så bra att omvärlden ser och uppmärksammar det. Stina har varit viktig för LFC i det spelsätt vi har valt att gå vidare med och satsa på och hon kommer naturligtvis att lämna ett tomrum efter sig. Nu får andra spelare kliva fram och visa framfötterna på den positionen och jag är säker på att Stina har varit en del av att hjälpa andra spelare i laget att vara redo för den uppgiften. Nu önskar vi henne all lycka i den fortsatta karriären, säger Johan Ladenberg, ordförande.

Stina lämnar Linköping med goda minnen i bagaget och säger så här om tiden i Östergötland:

– Jag vill börja med att tacka för två fantastiska år. För två år sedan åkte jag ur Damallsvenskan med Växjö och kämpade mig tillbaka från min andra korsbandsskada. Jag är så glad att Linköping, men framförallt Andree Jeglertz, trodde på mig. Vi som lag påbörjade då en spännande resa och spelade en fantastisk fotboll som återigen tog Linköping till toppen. Jag vill också tacka mina fantastiska lagkamrater som gjort de här två åren extra roliga. Avslutningsvis vill jag såklart även tacka Loben. Det han gör för oss är unikt och hans varma kramar varje dag är något jag kommer sakna extra mycket, säger Stina Lennartsson.

Aktuellt

27 maj 2024
Premiär för LFC-loppet
Nästa match
Trelleborgs FF

TFF

LFC

lördag 8 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Vångavallen

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match

LFC

MIF

söndag 9 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match

ÄLV

LFC

söndag 2 juni
kl. 13:00

F17 Södra Svealand –

Älvsjö IP

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC