Together we stand, together we support

22 maj 2024

Tyra Andersson fyramålsskytt när F19 behöll serieledning

Tyra Andersson fyramålsskytt när F19 behöll serieledning

Det var varit ett litet uppehåll på rapporteringen om akademin, men våra lag har inte släppt på gasen vad det gäller poängskörd i sina respektive serier. F17 tog en viktig seger i jakten om topp 4 placering borta mot Tyresö, F19 behåller serieledning efter en spännande drabbning mot tabelltvåan Örebro och Dam U forsätter starkt i toppen av Division 4!

F-17 fick ett tidigt uppvaknande på lördag morgon för att sätta sig på bussen för den två timmar långa resan mot Tyresö för att gästa Tyresö FF. En på förhand mycket viktig match för LFC för att inte tappa mark i den fortsatta jakten mot tabelltoppen. LFC inledde matchen starkast och kunde gå in med en 1-4 ledning i halvtidspausen. I andra halvlek hann LFC göra ett mål och släppa in två, vilket resulterade i ett slutresultat på 3-5 och innebar otroligt viktiga tre poäng hem till Linköping.

Målskyttar LFC:”Piri” Wolff (2), Alma Fransson (2), Klara Rengfors (1).

 

F-19 tog emot tabelltvåan KIF Örebro på Bilbörsen Arena under måndagskvällen den 20:e maj. Ett möte mellan två av seriens starkaste offensiva lag bjöd publiken på en målfest. KIF Örebro inledde matchen starkast och satte ett ordentligt tryck på LFC, som fann sig i underläge redan i matchminut 2. Örebro kom runt på kanten och slog ett inlägg som kom perfekt till en fristående Örebrospelare som kunde placera in bollen till höger om Clara.

Efter den tuffa inledningen jobbade sig LFC in i matchen och tog successivt över matchbilden, vilket resulterade i en kvittering från Tyra Andersson som blev frispelad med en fin djupledsboll av Irene Dirdal i matchminut 16. Det var inte sista gången vi skulle få se duon ”Andersson-Dirdal” i samspel. KIF Örebro tog återigen ledningen i matchminut 31, återigen efter ett inlägg som föll perfekt till en fristående Örebrospelare.

Då var det dags för Tyra Andersson att sätta avtryck på nytt, denna gång efter en fint slagen hörna från Peri Hirori som Tyra slog till på uppstuds och som målvakten inte kunde hålla emot till ställning 2-2. Minns ni duon ”Andersson-Dirdal”? Det var dags igen. Irene drev upp bollen från mittfältet och spelade till Tyra, som vände bort sin motståndare och tryckte bollen stenhårt upp i krysset från 25 meter, vilket innebar 3-2-ledning för LFC in i halvtidspausen.

Tidigt i andra halvleken var det dags för duon ”Andersson-Dirdal” att presentera sig en sista gång, återigen genom en djupledsboll från Irene till Tyra som rundade målvakten och lade in bollen till 4-2 i matchminut 57. Örebro hann få in två snabba mål kort därefter och kvitterade till 4-4 i matchminut 63 och 65. Resten av matchen blev ett ställningskrig där båda lagen skapade många chanser men saknade det avgörande.

 

Dam U har hunnit spela två matcher föregående vecka som båda resulterade i vinst. Först en rungande 1-10-seger borta mot Dagsberg på torsdagen den 16:e maj. Därefter en vinst med 8-0 hemma mot Saltängens BK på Bilbörsen Arena söndagen den 19:e maj. Totalt 18-1 över två matcher innebär att Dam U behåller sin serieledning mot tätt jagande Skärblacka IF som också ligger på 16 poäng.

Aktuellt

15 juni 2024
Inför omgång 11; Linköping FC – KIF Örebro DFF
Nästa match

LFC

KIF Örebro

ÖRE

söndag 16 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Bilbörsen arena

Nästa match

LFC

SIK

söndag 16 juni
kl. 18:00

Division 4 Östra –

Anders Ljungstedts

Nästa match
Malmö FF

MFF

LFC

söndag 23 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Malmö Stadion

Nästa match

LFC

SIF

onsdag 19 juni
kl. 19:00

F17 Södra Svealand –

Bilbörsen Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC