Emma Bülow

Hon är en av våra egna! Emma Bülow är en av våra akademispelare som inför årets säsong har visat att hon vill vara med och fajtas om en plats i vårt elitlag.

Emma är ett av många, levande bevis på hur viktigt arbetet i vår akademi med våra unga och duktiga talanger är för vår utveckling och vår position i den absoluta toppen av fotbolls-Sverige.

Hur kommer det sig att du spelar i LFC? 

Jag började spela i LFC när samarbetet kring akademin startade med Kenty 2019/2020. Har spelat i Kenty i hela mitt liv men i och med samarbetet så började jag spela i LFC. Då startade laget LFC/Kenty F17. Jag var just då korsbandsskadad men var ändå med i truppen. När jag kom tillbaka omkring sommaren 2021 så var jag en del av F19 truppen. Fick sen under sommaren träna med A laget och var med på bänken en del matcher. Nu i år blev jag sedan uppflyttad till A laget.

Vad är det största skillnaden att spela med elitlaget kontra F19?

Jag skulle säga att den största skillnaden är tempot. Det krävs snabbare beslut och ens prestation har större betydelse i och med att man är på en högre nivå där det är många som bryr sig om resultat. Såklart man gjorde det när man var yngre också men det var inte lika många runt omkring laget som lade lika stor vikt i hur en match slutade till exempel. Men jag skulle säga att den största skillnaden är just tempot. Man måste alltid vara förberedd på nästa aktion och ens beslut måste tas snabbt.

Vad lär man sig som akademispelare när man får spela med elitlaget?

Jag skulle säga att man lär sig enormt mycket. Dels såklart tempot som jag nämnde och vikten av att alltid ta beslut snabbt. Man märker enormt stor skillnad på hur spelet blir när man tar snabba beslut. Sen skulle jag säga att till en början och såklart fortfarande lär man sig enormt mycket genom att bara lyssna och träna med de spelare som är lite äldre och mer rutinerade. Man får en helt annan förståelse för spelet och allt omkring.

Har du någon förebild? I så fall vem och varför?

Jag skulle säga att Charlotte Rohlin har varit en förebild ända sen jag har varit liten. Hon var en väldigt bra fotbollsspelare och är en väldigt ödmjuk person, det är något jag ser upp till väldigt mycket. Hon har alltid varit någon att se upp till både på fotbollsplanen men även utanför.

Har du satt några individuella mål för denna säsongen?

Jag skulle säga att mitt främsta individuella mål för säsongen såklart är att utvecklas som fotbollsspelare. Jag har väldigt bra möjligheter för att utvecklas i denna miljön och mitt mål är väl framförallt att ta vara på den chansen. Sen får man se vad som händer men mitt mål är att kämpa för att utvecklas och att jag blir en mer trygg och säker spelare som vågar ta för sig ännu mer på planen.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare, vad kan man förvänta sig av dig på planen? 

Jag är en spelare som gillar att kombinera med medspelare men sen är jag också en spelare som gärna utmanar motståndare en mot en om jag får chansen.

Vilken position spelar du och varför?

Jag spelar innermittfältare då jag gillar att kombinera mig fram i planen. Som innermittfältare har man mycket boll vilket gör att man kombinerar med medspelare på många olika sätt. Man utmanar även motståndare en mot en vilket jag tycker är kul och det blir mycket dueller. Det händer mycket på mittfältet och det är väldigt kul.

Avsluta meningen: Det bästa med att spela i LFC är…

…att vi har väldigt kul tillsammans och vi är riktiga vinnarskallar. Det mesta blir en tävling vilket är roligt.

Vad drömmer du om?

Jag har nog ända sen jag varit liten drömt om att någon dag spela utomlands och att få representera landslaget. Så detta är väl såklart alltid något jag kommer sträva efter. Men just nu drömmer jag om att bli en mer etablerad spelare i allsvenskan. Och att en dag bli en startspelare i LFC hade såklart varit väldigt roligt.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

När jag inte spelar fotboll går jag i skolan och kollar på när kompisar och syskon spelar match. Tycker de mesta sporterna är roliga så det blir allt från handboll till hockey samt innebandy och fotboll såklart.

Text: Mia Eriksson/Emma Bülow

PositionMittfältare
Född-
NationalitetSverige
Moderklubb-
Andra klubbar-
Kom till LFC2022