Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Mariann Gajhede Knudsen
Foto: Danska Fotbollsförbundet - www.dbu.dk

Dansk landslagsspelare till LFC

LFC stÀrker upp mittfÀltet med MARIANN GAJHEDE KNUDSEN, 26-Ärig mittfÀltare med 62 landskamper för Danmark pÄ kontot. Mariann har skrivit pÄ ett tvÄÄrskontrakt. - Hon kommer att betyda mycket för oss med sin erfarenhet och professionella instÀllning, sÀger Jörgen Petersson, trÀnare i LFC.

Gajhede Knudsen kommer från danska topplaget Fortuna Hjörring, som inlett säsongen i Danmark med 13 raka segrar i 3F-ligan som är Danmarks motsvarighet till Damallsvenskan.
 
Mariann har gjort 215 matcher i Fortuna sedan 2002. Hon har nu senast varit lagkamrat med Cathrine Paaske Sörensen och Julie Rydahl Bukh, som spelade i LFC under 2009.
 
Alla tre var också med i det rafflande VM-kvalet mot Sverige tidigare i höst, där Charlotte Rohlins två mål varav det ena på övertid avgjorde till Sveriges fördel.
 
- Jag ser fram emot nya utmaningar i ett riktigt spännande och bra lag som spelar i en bra liga, säger Mariann Gajhede Knudsen själv och fortsätter:
 
- Förutsättningarna i Linköping och i LFC kommer att hjälpa mig att utvecklas vidare i mitt spel. Jag ser redan fram emot uppstarten i januari och möjligheten att vara en viktig spelare i ett riktigt bra lag. 
 

 Mariann Gajhede i kamp med Therese Sjögran.
 FOTO: Jan Fleischmann / svenskdamfotboll.se 

26-åriga Mariann Gajhede Knudsen är en central mittfältare med ett mycket bra passningsspel både med höger och vänster fot. Bra huvudspel, en mycket bra speluppfattning och en lojal lagspelare är andra starka delar i hennes spel.
 
Med totalt 62 A-landskamper för Danmark, bl.a i EM-slutspel och VM-slutspel, är hon en av Danmarks bästa och mest erfarna och viktigaste spelare i landslaget. Landslagsdebuten skedde som 19-åring i EM kvalet mot Belgien 2003.
 
- En spelare som är väldigt lugn och trygg i sitt passningsspel. Bra tvåvägsspelare och en mycket bra speluppfattning, säger Jörgen Petersson i LFC. 
 

 Mariann och Caroline Seger i VM-kvalet 2010.
 FOTO: Fredrik Hasselgren, damfotboll.com / www.fredrikhasselgren.com
  
Mariann Gajhede Knudsen utsågs 2008 till Danmarks bästa spelare, både av sina spelarkollegor och av Danska fotbollförbundet DBU. Efter att sjukdom spolierat säsongen 2009 har hon kommit tillbaka i år och varit en mycket stor tillgång i såväl danska landslaget som i ligaledande Fortuna Hjörring.
 
Hon var också med Fortuna i Champions League, där Fortuna slog ut italienska Bardolino och sedan fick respass mot Duisburg i åttondelen.
 
- Det innebär tyvärr att Mariann inte kan vara med i slutspurten av Champions League under våren med LFC, men säsongen är lång och hon är viktig för oss på många sätt, säger Jörgen.
 
En spelare får endast deltaga i ett lag under samma Champions League-turnering.
 
Kontraktet mellan LFC och Mariann gäller säsongerna 2011-2012.
 
FAKTA MARIANN GAJHEDE KNUDSEN
Position: Mittfält
Ålder: 26 år
Landskamper (Danmark): 62 A, 10 U21, 24 U19, 8 U17.
Mål i A-landslaget: 5.
Mästerskap: EM 2005, VM 2007
 
 

2010-11-22 15:00

Skrivet av: Webbredaktionen