Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Caroline Seger i duell
Foto: Tobias Josefsson

Inför onsdagens cupmatch

Matcherna duggar tätt för LFC som igår besegrade Kristianstad i Damallsvenskan och redan i morgon möter Hammarby i Svenska Cupen. Här kan du läsa hur LFC-tränaren Daniel Pettersson ser på onsdagens cupdrabbning.

Det är tätt med matcher den här veckan. Utöver dubbla matcher i serien råkar vi även ut för allsvenskt motstånd i Svenska Cupen då Hammarby IF kommer på besök. Det är dessutom en formstark motståndare som gästar oss med en svit på fyra raka matcher utan förlust (tre segrar).

Det senaste nederlaget kom mot just LFC när vi slog dem med knappa 2-1 hemma på Folkungavallen. Det var en match där Hammarby störde oss högt upp i plan och där de inte tillät oss att rulla boll men ju längre matchen led så mattades de av och vi kunde flytta fram våra positioner. Vi får väl se om det blir en liknande matchbild den här gången.

Jag räknar med att lufta stora delar av truppen, då vi ju hittills gått runt på väldigt lite folk så här långt i seriespelet. Det är så klart en förmån att vi har kunnat hålla laget intakt men det är också viktigt att släppa fram de spelare som inte fått chansen så mycket ännu. Dels för att det är en intensiv period med tre matcher på sex dagar men också för att de ska vara redo när sen chansen kommer även i seriespelet.

Vi har i dagsläget en bra konkurrenssituation vilket också ger en stark avbytarbänk och det är ingen slump att vi avgjort matcher i slutet då vi kunnat byta in spelare utan att tappa i kvalitet.

Daniel Pettersson, tränare LFC

2008-06-10 14:30

Skrivet av: Daniel Pettersson