Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Daniela i full fart med boll
Foto: Tobias Josefsson

Daniela klar för höstspel i LFC

MittfĂ€ltaren Daniela Ă€r nu klar för fortsatt spel i LFC. Hon kommer tillbaka till Linköping direkt efter OS och Ă€r spelklar till den damallsvenska nystarten 31 augusti. GĂ€llande Cristiane Ă€r inget klart sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt. – Av ekonomiska skĂ€l har vi blivit tvungna att prioritera mellan de tvĂ„ just nu men vi hoppas pĂ„ bĂ„da, sĂ€ger klubbdirektören Anders MĂ€ki.

Det första valet föll alltså på Daniela, Anders förklarar varför:
- Vi vill givetvis ha tillbaka båda spelarna men eftersom Daniela varit mest nyttig för oss under våren samt att vi har betydligt fler fullgoda alternativ på Cristianes position så föll prioriteringen i första hand på Daniela, säger Anders.
Cristiane, utsedd till nr 3 i världen, kommer alltså som brasse nummer två efter sin landslagskamrat till förmån för Daniela (nr 8 i världen enligt FIFA).
- Daniela har tillsammans med Caroline Seger varit enormt duktiga på innermittfältet, världsklass helt enkelt, medan vi framåt i planen har mycket goda alternativ som Jessica Landström, Kosovare Asllani, Josefine Öqvist och Lisa Nilsson, säger Anders.
LFC jobbar fortfarande hårt på att få en lösning till stånd även med Cristiane, laget har ju onekligen skaffat sig ett bra utgångsläge i serietabellen inför hösten.
- Det är ju mycket kvar av säsongen med både Damallsvenskan och Svenska Cupen och eftersom vi har många spelare med i OS så finns ju alltid risken för skador i truppen. Vi kan räkna med att det kommer att behövas många spelare av hög klass, fortsätter Anders.
Och eftersom Asllani och Öqvist också varit framgångsrika som yttermittfältare ihop med Maria Karlsson så önskar LFC givetvis även få tillbaka Cristiane på topp.
Den utökade ekonomin är inte finansierad till hundra procent men klubben hoppas på fler investerare till ”Brassefonden” som man skapat bland sina samarbetspartners.
-  Dessutom hoppas vi förstås på litet av ”Århundradets Match i Linköping” när Umeå kommer till Folkungavallen den 3 september. Det blir ju en ren guldfinal, vilket vi aldrig varit med om tidigare samt en underhållande ”brassekamp” mellan Marta och då förhoppningsvis både Daniela och Cristiane, avslutar Anders.

2008-07-31 16:26

Skrivet av: Anders MĂ€ki