Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Petronella Ekroth
Foto: Tobias Josefsson

Nella fortsätter i LFC

Linköping FC:s kom på tisdagen ytterligare en bit i sitt lagbygge inför 2009 när backen Petronella Ekroth skrev på ett nytt kontrakt med klubben. - Det känns jättebra att allt nu är klart och jag ser fram emot ett nytt år i LFC, säger Petronella.

Linköpings spelartrupp till kommande säsong börjar allt mer ta form. På tisdagen blev det klart att U-landslagsspelaren Petronella Ekroth återfinns i östgötaklubben under 2009.

- Jag ser verkligen fram emot nästa år och känner mig redo att ta upp kampen om en ordinarie plats, säger "Nella".

Petronella som kom till LFC inför säsongen 2008 har tagit steg i sin fotbollsutveckling under sitt första år i klubben. Hon fick debuterade också i Damallsvenskan under den gångna säsongen. Att hon väljer en fortsättning i LFC trots lockrop från andra klubbar glädjer LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.

- Det är viktigt för oss att ha duktiga, lovande spelare som verkligen sätter eld i rumpan på och utmanar de etablerade spelarna om startplatserna i laget. "Nella" tar utmaningen och det hänger helt och hållet på henne själv hur bra hon kan bli, säger Anders Mäki och fortsätter:

- Vi behöver också alternativ längst bak då det blir ett extremt matchschema nästa säsong för många spelare både i LFC och landslaget.

2008-12-02 20:15

Skrivet av: Webbredaktionen