Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Yolanda Odenyo
Foto:

Sista pusselbiten pÄ plats

Linköping FC har nu lagt den sista pusselbiten pÄ plats i lagbygget för nÀsta Är. Uppsalatjejen Yolanda Odenyo blir klubbens femte och sista vÀrvning. -Yolanda Àr en spelare med vÀldig potential som redan kommit lÄngt, sÀger LFC-trÀnaren Magnus Wikman.

LFC: spelartrupp blev på fredagen komplett när landslagsmeriterade Yolanda Odenyo skrev på ett ettårigt avtal med klubben.

Yolanda kommer närmast från spel i USA med Oklahoma State University, med vilka hon spelat de tre senaste säsongerna. Den gångna säsongen blev Yolandas bästa under tiden i USA. En säsong hon krönte med att bli utsedd till Årets Offensiva Spelare av tränarna i ligan och kom med i All Star Team.

- Yolanda är en spelare som haft stora framgångar under collegespelet i USA. Hon är på en nivå i jämförelse med en rad spelare som numera spelar i det amerikanska landslaget, vilket inte säger så litet om hennes kapacitet, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki och fortsätter:

- Hon har tidigare nämnts i sammanhangen runt svenska landslaget men har sannolikt lidit av att hon haft sin bas i USA. Nu kan hon ta upp den kampen igen om hon lyckas i LFC.

Yolanda Odenyo kan med fördel användas både centralt i försvaret och på mittfältet, vilket gör henne till en mycket användbar spelare för LFC kommande säsong.

- Hon kan spela på flera positioner men vi ser henne i första hand som mittback, avslutar Anders.

LFC-tränaren Magnus Wikman känner Yolanda väl sedan sin tid i Bälinge ger sin syn på nyförvärvet.

- En intelligent fotbollsspelare som är mentalt stark och som kommer att tillföra ett lugn både i försvars- och anfallsspelet, säger Wikman.

LFC-truppen klar för 2009
- Vi har 19 spelare i LFC-truppen och kommer också att ha 4-5 lärlingsplatser i samarbete med Linköping Kenty DFF. Detta för att bygga en perfekt trappa för unga spelare då LKDFF nu spelar i Söderettan. Linköping blir mer och mer Damfotbollens Huvudstad, tycker Mäki.

Fakta Yolanda Odenyo
Född: 1984-03-19
Längd: 173 cm
Vikt: 69 kg
Position: Back/mittfältare
Moderklubb: Gamla Uppsala
Tidigare klubbar: Bälinge IF, AIK, Oklahoma State University
Landskamper: 2 U21/U23, 14 F19, 8 flicklandskamper
Damallsvenska matcher: 75 (8mål)

2008-12-05 14:00

Skrivet av: Webbredaktionen