Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Margret i kamp 2009
Foto: Filip Oskarsson

Mer om seriepremiären!

LFC och Göteborg har de senaste haft relativt jämna kamper med varandra. Ifjol vann faktiskt båda lagen på bortaplan med enda målet. Bilden är från fjolårets möte då Margret Lara Vidarsdottir kämpade om bollen.

Göteborgssegern kom redan i andra omgången då de överraskande vann i Linköping efter mål av Johanna Almgren.
 
Almgren, som haft en del skadeproblem, och är mycket osäker till start är väl mest känd som spelaren som Ronaldinho intresserade sig för på spelarhotellet under OS i Peking 2008. För Göteborg har hon dock varit en viktig spelare de senaste åren men de har bra alternativ i unga Olivia Schough som är en väldigt snabb spelare.
 
Farligast är dock förstås anfallsparet Linnéa Liljegärd (mål i EM-kvalet mot Wales igår) och Sara Lindén. Båda ständigt i landslagsdiskussionerna och pålitliga målfabrikanter. Liljegärd vann ju skytteligan ifjol på 22 mål, hela åtta bättre än tvåan Ramona Bachmann. Lindén sköt själv elva mål, bara ett sämre än LFC:s båda fjolårstoppar Landström och Asllani.
 
Göteborg har precis som LFC även ett starkt försvar med Hedvig Lindahl längst bak och Stina Segerström och Marlene Sjöberg som mittlås. Hedvig tänder säkert till litet extra dels för att det är litet lilla hemmaplan för henne (hon bodde en tid i Norrköping) samt att hon ju fick lämna LFC inför 2009.
 
I LFC, som är skadefritt, härskar förstås Sofia Lundgren, Faith Ikidi och Charlotte Rohlin längst bak. I år kompletterade med finfina alternativet Nora Holstad Berge som spelat strålande på flera positioner i LFC:s backlinje under försäsongen. Nora har ju också gjort två viktiga mål, dels i Supercupfinalen senast och dels när LFC slog ut just Göteborg i LdB Cup. Det målet kom på matchens sista spark dessutom...
 
Framåt mönstrar LFC troligen nyfödde Josefine Öqvist och Linda Sällström. Man har också alternativ i Jonna Andersson som imponerat hittills trots sin unga ålder. Ett vindsnabbt anfall!
 
Matchen i matchen på mitten kommer att stå mellan Petra Larsson, Tilda Heimersson och Ingrid Schjelderup på LFC-sidan, alla tre unga, snabba och mycket moderna spelare som kompletterar varandra bra och som har drivkraften att hela tiden bli bättre, och Göteborgs Jenny Hallstensson och Lisa Dahlkvist kompletterad med två yttermittfältare där tränare Nilsson testat olika alternativ hittills. Tipset är väl att Caroline Näfver och Lisa Ek tar de platserna och att Olivia Schough blir dark horse.
 
Hallstensson/Dahlkvist är erfarna spelare som har massor av rutin från viktiga matcher, om än kanske litet långsammare än LFC:s mittfält.
 
Göteborg bär i år favoritskapet och är i de flestas ögon även favorit i den här matchen. Laget är trots allt nästan komplett från ifjol plus att man adderat jättevärvningen av Lisa Dahlkvist från Umeå, en spelare som är på gång in på en ordinarie plats i landslaget. LFC har ju trots allt tappat fyra landslagsspelare och räknat från lagens inbördes möten förra säsongen även danska toppduon Paaske-Sörensen och Rydahl-Bukh.
 
Lagens senaste möten:

2010-01-28 Göteborg-LFC 0-1 (0-0)   n/a
2009-06-28 Göteborg-LFC 0-1 (0-1)   783
2009-04-05 LFC-Göteborg 0-1 (0-1)   829
2008-10-21 LFC-Göteborg 4-0 (2-0)   605*
2008-06-18 Göteborg-LFC 0-3 (0-1)   418
2008-05-21 LFC-Göteborg 2-0 (0-0) 1.186

 *Svenska cupen, semifinal

2010-04-01 10:45

Skrivet av: Webredaktionen