Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Glad Kuno 2010
Foto: Filip Oskarsson

Kuno lÀmnar LFC efter sÀsongen

LFC tappar sin ena trĂ€nare efter sĂ€songen. Det Ă€r Peter ”Kuno” Johansson som erbjudits jobbet som sport- och klubbdirektör i Öster. -Jag trivs verkligen i LFC, men det Ă€r klart att man mĂ„ste lyssna nĂ€r ett sĂ„nt hĂ€r erbjudande dyker upp, sĂ€ger ”Kuno” sjĂ€lv.

Peter hade ett år kvar på sitt kontrakt med LFC, men klubbarna har kommit överens om en affär där han kan komma loss redan efter denna säsong.
 
-Blandade känslor. Vi hade hellre förlängt ytterligare med Peter men förstår givetvis honom. Och vi är överens med Öster, han blir fri från LFC 15 november, säger klubbdirektören i LFC, Anders Mäki.
 
- Det har gått väldigt bra och jag trivs verkligen i LFC som är en mycket bra och välorganiserad klubb. Spelare och ledare runt föreningen har en mycket professionell inställning men också nära till skratt. 
 
- Jag kommer givetvis att sakna alla dessa härliga människor men det är klart man måste lyssna när ett sånt här erbjudande dyker upp. Jag har haft en mycket bra dialog med LFC hela vägen. Det är ju en fantastisk utmaning att få jobba i Öster som går in i en period med många möjligheter, både sportsligt och med en nya arena, fortsätter "Kuno".
 
Peter ”Kuno” Johansson har hela tiden haft Växjö som bas och även kvar jobbet som rektor på ProCivitas Idrottsgymnasium på deltid. Han har tågpendlat till Linköping.
 
- Det är väldigt smidigt med tåget men det är förstås en fördel för den sociala delen att ha basen i Växjö. Det blir litet mindre resande, erkänner han.
 
LFC hade alltså kontrakt med Peter ett år till. Han jobbar vidare över årets två sista utmaningar, Sparta Prag i Champions League 3 och 10 november.
 
- Det är blandade känslor. För LFC:s räkning känner jag att vi träffat helt rätt med Jörgen Petersson och Peter ”Kuno” Johansson, samtidigt som Peter pendlat från Växjö och haft sitt jobb idrottsgymnasiumet där, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC. 
  
- Nu har det här erbjudandet dykt upp för honom och vi har kommit överens med Öster om att gå honom tillmötes även om vi hellre hade sett en förlängning av kontraktet hos oss så småningom, fortsätter Mäki.
 
Jörgen Petersson finns kvar på kontrakt med LFC och nu letar man en kollega till honom.
 
- Processen har pågått en tid så vi tror att vi kan hitta en duktig ersättare och parkamrat till Jörgen, avslutar han.
 
 
 

2010-10-19 09:00

Skrivet av: Webbredaktionen