Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Fyra lämnar 2010
Foto: Filip Oskarsson

Fyra lämnar LFC

Maria "Kalle" Karlsson, Jessy Sharro, Josefine Öqvist och Maria "Mia" Karlsson slutar i LFC. -Alltid jobbigt när spelare slutar, men det hör elitidrotten till, säger Anders Mäki i LFC.

Maria "Kalle" Karlsson och Jessy Sharro flyttar västerut mot sina hemtrakter och det är inte klart var de fortsätter sina spelarkarriär ännu.
 
-Det har varit en fin tid i Linköping, givetvis med toppen i SM-guldet, säger Kalle som flyttar redan på måndag.
 
Josefine Öqvist väljer att flytta hemåt närmare familjen av personliga skäl. Hon kom till LFC redan 2005 och har varit en mycket populär spelare. Trots att hon emellanåt varit mycket skadedrabbad så har hon alltid kommit igen på ett fantastiskt sätt. Hon missade hela säsongen 2009 men kom tillbaka till denna säsong och gjorde sin bästa säsong där hon också återtog landslagsplatsen.
 
-Jag har trivts fantastiskt bra i föreningen under mina fem år. Jag vill tacka alla involverade för min tid här och allt stöd och uppbackning som jag har fått, säger Jossan och önskar alla runt och i LFC lycka till framöver.
 
Hon poängterar att flytten inte har med LFC eller kontrakt att göra, utan att hon efter mycket övervägande känner att hon vill komma mycket närmare familjen i Uppsala. Jossan dyker säkerligen upp i någon klubb i det området till nästa säsong.
 
Maria "Mia" Karlsson, linköpingsspelaren från Sturefors, väljer att varva ned med fotbollssatsningen. Mia har varit med om en fantastisk resa där hon utvecklats i takt med laget och klubben efter att ha debuterat i Damallsvenskan redan under Kenty-tiden.
 
Mias höjdpunkter i karriären är naturligtvis EM-spelet 2005 samt SM-guldet 2009.
 
-När det gäller MIa hoppas vi verkligen att hon blir kvar runt LFC och damfotbollen i Linköping i någon form och att vi också får anledning att uppmärksamma henne litet senare runt någon LFC-match. Det är ju trots allt helt otroligt vilken resa hon har varit med om och bidragit till LFC:s utveckling, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Anders fortsätter:
- När det gäller Jossan har vi full förståelse för hennes beslut. Jag måste ändå säga att hennes drivkraft att komma tillbaka från egna skador och andra händelser är helt fantastisk, det har hon visat hela tiden och framför allt i år, säger han.
 
-Jag vill å föreningens vägnar tacka alla fyra för deras respektive insatser i LFC och önska dem lycka till framöver både med fotbollskarriären och fortsättningen efter densamma senare, avslutar Anders.
 
 

2010-11-13 18:30

Skrivet av: Webbredaktionen