Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Kosovare Kosse Asllani 2010
Foto: Filip Oskarsson

Kosse fortsÀtter i LFC

Kosovare Asllani har bestÀmt sig för att satsa vidare i LFC. Under onsdagen skrev hon pÄ ett nytt kontrakt. -Mycket roligt för LFC och jag tror det Àr det bÀsta för Kosse ocksÄ, sÀger LFC:s Anders MÀki.

Kosovare Asllani, Kosse, 21 år, är överens med LFC om ett nytt tvåårskontrakt.
 
-Jag ser fram emot att få spela kvartsfinal i Champions League och jag ska göra allt för att ta en VM-plats, säger Kosse och fortsätter:
 
-Jag ser också fram emot att få jobba med laget igen och speciellt med Jörgen och Denise vid sidan om som jag är övertygad om kommer att hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling, säger hon.
 
Kosse återvände i somras till Linköping efter sejouren i USA och Chicago och nu blir det alltså en fortsättning i LFC.
 
-Mycket roligt för oss i LFC och jag tror det är det allra bästa för Kosse också, säger klubbdirektören Anders Mäki. 
 
-Hon är ju en mycket sevärd spelare för publiken, irrationell på planen och en målskytt. Jag tror också att både LFC och Kosse själv har nytta av att jobba ihop med sikte på kommande framgångar och hennes förberedelser för VM. Det är också mycket bra för Damallsvenskan att våra största profiler spelar här, fortsätter Mäki.
 
Kosovare Asllani kom till Linköping från Vimmerby och skrev sitt första kontrakt med LFC i januari 2007 efter att hon som 17-åring i Vimmerby gjort 49 mål på 48 matcher i division 2 2006.
 
Kosse utvecklades vidare ordentligt i LFC fram till 2009 då hon var med i SM-guldlaget och hade tagit en startplats i Damlandslaget. Efter 64 matcher och 22 mål i LFC provade hon på proffsäventyret i Chicago under första halvan av 2010. Det blev 13 matcher och två mål i den amerikanska ligan, WPS.
 
I i år augusti återvände hon alltså till Linköping på ett korttidskontrakt hösten ut där hon spelade sju matcher i Damallsvenskan (tre mål). Kosse var också med och bidrog till LFC:s avancemang till kvartsfinal i Champions League via tre matcher och tre mål.
 
Nästa stora utmaning för Kosse och LFC blir förstås kvartsfinalen i Champions League mot Arsenal i mitten av mars.
 
Se en flash-intervju med Kosse i LFCTV 
>> Till LFCTV
 
 
 
 
 

2010-12-16 15:00

Skrivet av: Webbredaktionen