Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Malmö 110720 Svenska cupen Charlotte Rohlin Sofia
Foto: Filip Oskarsson

Bronshjältarna uppmärksammades

Charlotte Rohlin, Sofia Lundgren, Nilla Fischer, Lina Nilsson och Linda Forsberg var alla på plats på Folkungavallen på onsdagskvällen. Till publikens stora jubel fick de en fin hyllning av LFC och Linköpings Kommun.

Av de fem svenska bronshjältarna spelade fyra i den viktiga cupmatchen, bara någon dag efter hemkomsten från Tyskland. Malmöspelarna hann inte ens hem utan åkte direkt från hyllningarna i Göteborg till Linköping.
 
Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och Carina Boberg som är kommunalråd med ansvar för idrottsfrågor höll i ceremonin tillsammans med LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.
 
De överlämnade blomster både från kommunen och från LFC samt att Paul och Carina förstås uppmärksammade våra egna linköpingsambassadörer Charlotte och Sofia litet extra med en officiell kommungåva i form av en exklusiv skål från ett välkänt glasblåseri.
 
Charlotte Rohlin var den som fick de största ovationerna, men det var inte så oväntat eftersom hon dels hade en väldigt framstående roll i VM samt att hon är lagkapten i klubblaget i den stad hon föddes.
 
Spelarna var märkbart tagna av den enormt stora ovationen från publiken men lät sig inte påverkas av det utan gick sedan direkt efteråt åt och genomförde en mycket bra fotbollsmatch!
 
Proffsigt! 
 
 
 

2011-07-21 09:00

Skrivet av: Webbredaktionen