Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Linda Sällström 2011
Foto: Erik Åström

Finska landslaget kommer till Linköping

Finska landslaget, med förbundskaptenen Andrée Jeglertz i spetsen, kommer till Linköping för ett träningsläger samt match mot LFC på Folkungavallen tisdag 23 augusti. Linda Sällström får alltså ett landslagsuppehåll på hemmaplan(!).

Det finska landslaget laddar som bäst för att försöka kvalificera sig till EM i Sverige 2013. I planeringen ligger ett läger i Linköping om en månad. De kommer till Linköping lördag 20 augusti och tränar ett par gånger om dagen fram till torsdag 24/8.
 
I planen ligger även en match inplanerad, mot LFC på Folkungavallen tisdag 23 augusti kl.19.00.
 
Damallsvenskan har den aktuella veckan landslagsuppehåll och det passar LFC ganska bra att hålla ångan uppe inför fortsättningen med denna match.
 
- Då det ändå är landslagsuppehåll kan ju ett par spelare vara på uppdrag men för de övriga är det utmärkt med en match, särskilt för de som inte har 90 minuter i benen varje match, säger Anders Mäki i LFC.
 
Men hur fick ni Finland att komma till Linköping?
 
- Det är Jörgen Petersson och Andrée Jeglertz som har en bra kontakt och vi i Linköping kan numera erbjuda både bra träningsförhållande oavsett om det är konstgräs eller naturgräs samt givetvis vettigt motstånd i LFC, avslutar Anders.
 

2011-07-25 16:00

Skrivet av: Webbredaktionen