Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lisa Klinga i F19
Foto: BildbyrÄn

Elva spelare frÄn LFC uttagna för landslagsspel

Idag togs flera landslagstrupper ut för de matcher som spelades i slutet av oktober. Hela elva spelare frÄn Linköpings FC har blivit uttagna, fördelade pÄ Ätta olika trupper.

I Thomas Dennerbys första landslagstrupp efter VM i Tyskland innehåller en spelare från Linköpings FC, nämligen lagkaptenen Charlotte Rohlin. Sverige ställs mot Tyskland den 26:e oktober och matchen spelas på bortaplan i Hamburg.

Sveriges U-23 trupp spelar landskamp mot Norge den 25:e oktober i den norska staden Bergen. I den svenska truppen finns fem spelare från Linköpings FC, nämligen Petra Larsson, Lisa Klinga, Louise Fors, Kosovare Asllani och Jessica Samuelsson.

Det svenska F18-landslaget spelar även de mot Tyskland den 26:e oktober, en match som går av stapeln i Kronz, Tyskland. Calle Barlings landslag har tagit sig vidare från EM-kval 1 och siktar nu mot EM-kval 2 som spelas i vår. Barling har tagit ut en spelare från Linköpings FC, nämligen Jonna Andersson som därmed gör sin sjuttonde F18-landskamp.

Bland de utländska spelarna i Linköping är det fyra stycken som har blivit uttagna till landslagsspel för sina respektive länder. Norge spelar EM-kval mot Belgien och i deras trupp är Nora Holstad-Berge uttagen.
I Englands trupp som möter Holland återfinns LFC:s målvakt Karen Bardsley, som på sistone har visat upp ett väldigt bra spel i Linköpings FC.

En annan spelare som har varit väldigt bra den senaste tiden är Mariann Gajhede Knudsen. För hennes del väntar det spel mot Österrike och Portugal för det danska landslaget som strävar mot en plats i Europamästerskapen. LFC:s bäste målskytt Linda Sällström ska representera sitt Finland när de ställs mot Estland och Vitryssland i EM-kvalet.

Från Linköpings FC önskar vi samtliga spelare ett stort lycka till i sina respektive landslag.

2011-10-11 19:52

Skrivet av: Gustaf Pettersson